Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 2 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze ‘Amerikaanse Mercedes’ koop je nu als betaalbare occasion

Bij een comfortabele en luxe auto denk je al gauw aan een Mercedes. Hoewel de fabrikant ook in de Verenigde Staten actief is, zullen Amerikanen ook aan een van hun eigen auto’s denken: de Cadillac Escalade. Oudere modellen pik je inmiddels voor weinig geld op als occasion, ook hier in Nederland.

In de Verenigde Staten is het merk een statussymbool. Presidenten, beroemdheden en andere rijke Amerikanen rijden maar wat graag rond in een Cadillac. Het liefst een decadente Escalade.

‘Amerikaanse Mercedes’ kost een vermogen

Wil je zelf een Cadillac, dan zal je er een moeten importeren. Het merk is voornamelijk actief in Noord-Amerika en China. In Nederland zijn de auto’s dan ook niet te koop. Dat komt mede doordat de modellen veelal te groot zijn voor het Europese wegennet. Bovendien zou ons bpm-monster zich vergrijpen aan de enorme achtcilinders in de Escalade-modellen.

2024 Cadillac Escalade
Een gloednieuwe Escalade als ‘Amerikaanse Mercedes’. (Afbeelding: Cadillac)

Heb je daar geen zin in, dan kun je een exemplaar kopen dat eerder door een ander is geïmporteerd. De goedkoopste nieuwe Cadillac Escalade in Nederland is dit exemplaar en die kost je ruim 145.000 euro. Maar wacht, daar komt de bpm-naheffing nog bij en die is niet mals bij dit soort auto’s. In totaal zal de prijs die je betaalt (tenzij je hem op grijs kenteken zet) dik over de 2 ton gaan. Fors meer dan je voor een gemiddelde Mercedes betaalt.

Oud Cadillac Escalade-model als occasion

De goedkoopste Cadillac Escalade van ons land kost een fractie daarvan. Het betreft dit exemplaar uit 2002 met zo’n 120.000 mijl op de teller, wat zich vertaalt naar bijna 200.000 kilometer.

Cadillac Escalade occasion tweedehands auto Amerikaanse Mercedes
(Afbeelding: Autowereld / Autobedrijf N. Drost)

Onder de kap ligt eveneens een lompe V8, maar vanwege zijn leeftijd hoef je je over bpm niet al te veel zorgen te maken. Voor deze luxeauto betaal je nu slechts 6.250 euro. De auto is hierheen gehaald uit Japan en je moet de 7-zitter zelf nog op Nederlands kenteken zien te krijgen.

Tweedehands auto waarbij alles is geregeld

We kunnen ons zo voorstellen dat je helemaal geen zin hebt in al dat geregel. Deze 6-zits Cadillac Escalade-occasion uit 2006 staat al op Nederlands kenteken en ontneemt je veel van die zorgen. Wederom vinden we een 6.2-liter V8 in de neus, die dankzij een lpg-installatie hopelijk niet ál je spaarvarkens aan diggelen zuipt. Het blok levert meer dan 400 pk en is uiteraard gekoppeld aan een automaat.

Cadillac Escalade occasion tweedehands auto Amerikaanse Mercedes
(Afbeelding: Autowereld / LUsaCArS)

Aan boord vind je veel opties zoals leren bekleding, cruise control, een schuifdak, getint glas en parkeersensoren. De stoelen, of zeg gerust zetels, in de tweedehands auto zijn uiteraard ook verwarmd. Hoeveel mag-ie kosten? 16.874 euro, inclusief btw.

De beste Mercedes ooit is nu een belastingvrije occasion

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.