Alrik de Jong
Alrik de Jong Tweedehands auto's 15 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De Porsche 911 is best een betaalbare occasion, getuige deze auto

De Porsche 911 rijdt door menig jongensdroom. Maar veel te duur, dacht je vroeger altijd. Nou, als je goed zoekt, valt de prijs van een occasion best mee.

De goedkoopste Ferrari-occasion in Nederland die we onlangs vonden, kost 49.995 euro. Wees gerust, een Porsche 911 koop je voor een stuk minder.

De Porsche 911 als betaalbare occasion

De Porsche 911 is de bekendste en meest gewilde sportauto van de Duitse fabrikant. Er zijn verschillende generaties uitgekomen, met allemaal hun eigen gebreken en uiterlijke eigenaardigheden.

Over het algemeen zijn het goede auto’s. Feit is dat er veel techniek aan boord is en de motor op een ietwat moeilijke plek (achterin) ligt. Onderhoud is dan ook duur. Hou dat in het achterhoofd.

Betaalbaar als tweedehands auto

De échte premium modellen ga je niet vinden als betaalbare occasion, maar er is wel degelijk een markt voor niet al te dure sportauto’s van Porsche binnen de 911-familie. De goedkoopste tweedehands auto in dit genre, zonder gebreken, is deze 3.4 Coupé Carrera uit 1998. Staat te koop voor 18.950 euro.

betaalbare porsche 911 carrera tweedehands auto occasion
3.4 Coupé Carrera voor 18.950 euro (Afbeelding: Autobedrijf Schiedam)

Maar dat is zeker niet de enige betaalbare Porsche 911-occasion op de tweedehands markt. Een veel gelikter model, ook een 3.4 Coupé Carrera, vind je al voor 22.950 euro. En dan heb je een wagen die er ook echt uitziet als een serieuze sportauto. In deze prijsklasse vind je een karrenvracht aan vergelijkbare modellen.

Met een kenner onderhandelen over de prijs

Maak in ieder geval altijd een uitgebreide proefrit met een kenner, mocht je dat zelf niet zijn. En neem hem of haar ook mee tijdens het onderhandelen over de prijs. Bij aankoop van een tweedehands auto kun je eigenlijk altijd wel wat van de prijs afhalen. Vraag los daarvan ook altijd even naar het onderhoudsboekje.

betaalbare-porsche-911-3.4-carrera-tweedehands-auto-occasion-1
3.4 Coupé Carrera voor 22.950 euro (Afbeelding: Amsterdam Car Company)

Check ook de Porsche 911 van Katja Schuurman, die onlangs als occasion is verkocht. Voordat je overgaat tot het kopen van een tweedehands auto, kun je het best wel even de maandkosten checken. Lees hoeveel een auto je per maand kost, per klasse.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.