Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 15 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris verdient de slechtst betaalde Formule 1-coureur in 2024

Max Verstappen is met zijn megacontract de best betaalde Formule 1-coureur van 2024. Onderaan de lijst staat Logan Sargeant van Williams Racing, die het moet doen 1,82 procent van het salaris van de Nederlandse titelverdediger.

Maar de Amerikaanse Formule 1-coureur hoeft niet te treuren. Er gaat zoveel geld om in de autosport, dat hij op papier binnen één seizoen gewoon al miljonair is.

Slechtst betaalde Formule 1-coureur Logan Sargeant

Logan Sargeant begon in 2022 als testcoureur bij Williams. Dat is een van de meest succesvolle Formule 1-teams ooit, maar zowel de laatste wereldtitel als constructeurstitel dateert alweer uit 1997. Juist, dat was het jaar van Jacques Villeneuve en het geboortejaar van Max Verstappen.

Dit salaris verdient de slechtst betaalde Formule 1-coureur in 2024, logan sargeant
Logan Sargeant (midden boven) tussen de grootverdieners (Afbeelding: ANP)

Anno 2024 dient het team puur ter opvulling van het circuit. Sinds het seizoen van 2023 is Logan Sargeant een van de vaste rijders in een auto van Williams Racing en zijn contract loopt tot en met dit seizoen. De slechtst betaalde Formule 1-coureur heeft een salaris van 1 miljoen dollar per jaar. Dat is evenveel als Yuki Tsunoda (Visa Cash App RB). De Japanner verdient in eigen land echter een stuk meer naast het circuit met sponsoring en andere promotionele uitingen.

Het salaris van Max Verstappen in 2024

Max Verstappen verdient, naar schatting, 55 miljoen dollar aan salaris in 2024. Dat lees je goed: 55 keer zoveel als de slechtst betaalde Formule-coureur van dit moment. Neemt niet weg dat we graag in het stoeltje van Logan Sargeant hadden gezeten.

De inmiddels 23-jarige Formule 1-coureur verhuisde al jong naar Europa, waar hij in verschillende raceklassen veel kampioenschappen won. Zijn beste resultaat en enige punt ooit in de Formule 1 haalde hij in 2023 in zijn thuisland, op het Circuit of the Americas in Austin. Daar werd hij tiende.

Vreemdste F1-wagen ooit onder de hamer

Hongerloon of niet, met zijn salaris kan Logan Sargeant wel de vreemdste F1-auto ooit kopen, die binnenkort voor veel geld onder de hamer gaat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.