Pim Jansen
Pim Jansen Formule 1 2 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Het salaris van Max Verstappen en rivaal Lewis Hamilton in 2024

Het Formule 1-seizoen van 2024 staat voor de deur. Wat is het salaris van Max Verstappen in 2024 bij Red Bull en hoe verhoudt zich dat tot zijn rivaal Lewis Hamilton?

Of Lewis Hamilton nog een serieuze rivaal is, is de vraag. Althans, voor komend seizoen. In 2025 verkast de Formule 1-legende naar Ferrari, en op dit moment lijken ze daar hun auto’s beter op orde te hebben dan bij Mercedes. Maar dat kan natuurlijk ook weer snel veranderen met nieuwe regels die eraan zitten te komen.

Het geschatte salaris van Max Verstappen in 2024

Max Verstappen heeft een contract tot en met 2028 bij Red Bull en eerder rekenden we al eens uit wat hij tot die tijd per seconde verdient. Afgelopen seizoen was zijn salaris 50,57 miljoen euro, zo bleek uit zijn individuele contract.

Datzelfde contract van Max Verstappen liep echter tot en met 2023, zijn contractverlenging gaat dit jaar in. De salarisverhoging die daarbij hoort is nog niet publiekelijk bekendgemaakt, maar op basis van eerdere verhogingen en informatie van ingewijde bronnen concluderen verschillende F1-media dat het salaris van de Nederlandse Formule 1-coureur in 2024 verhoogd is naar 55 miljoen euro. Daarmee verdient hij bijna twee keer zoveel als Frenkie de Jong bij FC Barcelona.

Wat verdient Lewis Hamilton bij Mercedes?

Ook het salaris van Lewis Hamilton bij Mercedes wordt in 2024 geschat op 55 miljoen euro. Wat hij in 2025 bij Ferrari gaat verdienen, is nog niet bekend. Andere grootverdieners komend seizoen zijn onder anderen Charles Leclerc van Ferrari (schatting van 30 miljoen euro) en Lando Norris van Mclaren (schatting van 25 miljoen euro). Sergio Perez, de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull, moet het doen met een geschat salaris van 10 miljoen euro.

Kun je niet wachten om Max Verstappen te zien vlammen in het nieuwe Formule 1-seizoen? Check hier alvast de volledige kalender van 2024, inclusief de Grand Prix in Zandvoort.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.