Alrik de Jong
Alrik de Jong Formule 1 8 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris verdient Max Verstappen per seconde tot 2028

Zo af en toe berekenen we het salaris van topsporters per seconde, om de krankzinnige bedragen uit de topsport in perspectief te zetten. Vandaag het contract van Max Verstappen, die tot 2028 de teller van zijn vermogen behoorlijk ziet oplopen.

Max Verstappen is halverwege het seizoen eigenlijk al wereldkampioen, tenzij er heel rare dingen gebeuren. Zelfs als je een miljoen euro inzet op zijn titel, win je nog nauwelijks geld. Red Bull heeft goud in handen, en gezien het contract en salaris van Max Verstappen lijkt de renstal dat ook goed te beseffen.

Het contract van Max Verstappen bij Red Bull

Iedereen die ooit hoopte op een transfer van Max Verstappen naar Ferrari of Mercedes, kreeg begin maart 2022 wat minder nieuws. Toen werd onthuld de Nederlandse Formule 1-coureur zeker nog tot 2028 voor Red Bull rijdt. En als we de Nederlandse Formule 1-coureur zelf mogen geloven, rijdt hij tijdens zijn hele F1-carrière maar voor één team.

Volgens De Telegraaf, doorgaans goed ingevoerd wat betreft de Formule 1, verdient Max Verstappen inclusief bonussen tussen de 40 en 50 miljoen euro per jaar. Voor de berekening gaan we uit van 45 miljoen euro. Geen verkeerd bedrag om de komende vijf jaren op je rekening zien te verschijnen.

Zijn salaris tot 2028 per seconde

Extra leuk om dit soort krankzinnige bedragen in perspectief te zetten. Voor zijn salaris per seconde gaan we dus uit van een jaarsalaris van 45 miljoen euro. Het contract kan iets meer of minder zijn, maar voor zijn secondeloon verschilt dit niet zoveel.

  • Per jaar verdient hij naar schatting 45 miljoen euro
  • Per maand is dat 3,75 miljoen euro
  • Zijn weeksalaris is 865.384,62 euro
  • Per dag verdient hij 123.636,37 euro
  • Zijn uurloon is 5.151,10 euro
  • Per minuut is dat een salaris 85,85 euro
  • Per seconde verdient Max Verstappen bij Red Bull 1,43 euro

Formule 1-coureur Sergio Pérez, teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull, verdient een stuk minder. De Mexicaan kreeg in 2022 een nieuw contract met loonsverhoging. Naar verluidt verdient hij nu omgerekend 7 miljoen euro per jaar. Dat is slechts 22 eurocent per seconde.

Check ook het vermogen van de Formule 1-wereldkampioen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.