Pim Jansen
Pim Jansen Rijk en Beroemd 17 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Het vermogen van Max Verstappen en aandelen waarin hij belegt

Max Verstappen is in korte tijd uitgegroeid tot een van de bekendste actieve sporters op aarde. en dat levert geld op. In dit artikel lees je zijn geschatte vermogen in 2023, het salaris dat hij ontvangt en de vermeende aandelen waarmee hij op lange termijn nog meer geld verdient.

De Nederlandse Formule 1-coureur staat (nog) niet in de top 10 best betaalde sporters op aarde, maar hij staat in 2023 wel stevig verankerd in de top 5 best betaalde sporters tot en met 25 jaar.

Het salaris van de Nederlandse F1-coureur

Het salaris van Max Verstappen bij het Formule 1-team van Red Bull is in 2023 net iets minder dan omgerekend 50 miljoen euro. Dat verdient hij per jaar tot en met 2028, wanneer zijn contract ten einde loopt.

Al in 2014, op 16-jarige leeftijd, was de talentvolle coureur een grootverdiener met een salaris van 4,5 miljoen euro. Vervolgens zag hij zijn vermogen exponentieel groeien.
Zo verdiende hij in hij in 2018 al bijna 30 miljoen euro per jaar en nu dus een kleine 50 miljoen euro.

Het vermogen van Max Verstappen in 2023

Daarbovenop komen natuurlijk nog de inkomsten van sponsoren, maar uiteraard geeft hij ook aardig wat uit. Alle plusjes en minnetjes bij elkaar gerekend komt Max Verstappen in 2023 volgens verschillende internationale financiële tijdschriften en websites uit op een geschat vermogen van tussen de 180 miljoen en 190 miljoen euro.

Dit strookt met het geschatte vermogen van Quote in 2022, dat destijds op 120 miljoen euro lag. Tel daar zijn salaris, sponsorinkomsten en andere inkomsten bij op en je komt rond dit geschatte bedrag.

Zijn vermeende aandelen

Volgens Forbes bestaan zijn investeringen uit vijf vastgoedbezittingen. Ook zou hij een aandelenportefeuille met twaalf aandelen en een totale waarde van iets minder dan 25 miljoen euro bezitten. Volgens onder meer het doorgaans goed ingevoerde CA Knowledge en Investopedia bestaat die uit onder meer de onderstaande aandelen. Zelf hebben we dit niet kunnen verifiëren.

  • IBM
  • Amazon
  • Apple
  • Visa
  • Netflix
  • 3M

Zijn wagenpark en andere luxe goederen

En ja, wat doe je met zo’n vermogen en salaris, naast het investeren in aandelen? Juist, luxe goederen kopen. Zo beschikt hij onder meer over een uitgebreid wagenpark vol peperdure auto’s, een Bombardier Challenger 3500 (privéjet), een luxe villa in Monaco en een superjacht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.