Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 17 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Het bescheiden Rolex-horloge van Alcaraz tijdens Wimbledon

Symbolisch. Na een zinderende finale moest Novak Djokovic het hoofd buigen voor zijn jonge troonopvolger. De huldiging van een nieuwe tenniskoning. En bij zo’n plechtige ceremonie horen natuurlijk ook kroonjuwelen. Dit is het luxe Rolex-horloge waarmee Carlos Alcaraz Wimbledon 2023 won. Een bescheiden en relatief betaalbaar klokje vergeleken met dat van andere tennissers.

Als 18-jarige tekende Carlos Alcaraz een sponsorcontract bij Rolex. De toenmalige snotneus werd daarop de jongste ambassadeur van het luxemerk ooit. En daar hebben de Zwitserse horlogemakers nog geen seconde spijt van gehad.

Tennis en horloges: een geslaagd huwelijk

Na de US Open staat de naam van de jonge Spanjaard nu ook achter het prestigieuze Wimbledon. En net als in New York vorig jaar, toonde Carlos Alcaraz in Londen even vaak zijn buitenaards tennistalent als zijn piekfijne collectie luxe-horloges. Al heeft de nummer één op de wereldranking blijkbaar geen hoeden die daarbij passen.

Carlos Alcaraz, wimbledon, horloge, rolex
Carlos Alcaraz met zijn stijlvolle hoedje van Nike (Afbeelding: Wimbledon)

Tijdens de persconferenties en de uiteindelijke kroningsceremonie van het grandslamtoernooi droeg Carlos Alcaraz steevast hetzelfde horloge. De Rolex Cosmograph Daytona is dan ook een populair model onder sporters wereldwijd. Maar zijn exemplaar met referentienummer 126515LN is een stuk minder prijzig dan dat van de echtgenote van Roger Federer. En ook het uurwerk van Rafael Nadal kost ongeveer de helft van het prijzengeld op Wimbledon. Dan maar naar het goedkopere voorbeeld van de vorige koning, Novak Djokovic, die evenwel relatief betaalbaar de tijd afleest.

De Rolex van Carlos Alcaraz op Wimbledon

De gedetailleerde ‘Sundust’-wijzers, het rozige ‘Everose’-goud en het Oysterflex-polsbandje maken van dit horloge een uniek en stijlvol klokje. Nieuw kun je de Rolex Cosmograph Daytona van Carlos Alcaraz kopen voor 32.100 euro. Echter maak je gezien de beperkte oplage waarschijnlijk meer kans een tweedehands exemplaar te scoren voor om en bij de 50.000 euro.

Carlos Alcaraz, wimbledon, horloge, rolex
(Afbeelding: Rolex)

Geen geld opzij gezet om net als Carlos Alcaraz op Wimbledon alle tennisharten te stelen met een Rolex van enkele duizenden euro’s? Geen zorgen, lees hoe je een kapotte Apple Watch kan ombouwen tot stijlvol analoog horloge. Tennistalent niet inbegrepen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.