Alrik de Jong
Alrik de Jong Horloges en accessoires 12 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Het horloge van Carlos Alcaraz tijdens de finale van de US Open

There’s a new kid in town. Nou was Carlos Alcaraz er natuurlijk al even, maar nu is hij de jongste nummer 1 op de wereldranking van de ATP ooit. Wat voor horloge droeg het Spaanse wonderkind tijdens de finale van de US Open? We zoomen in op zijn stijlvolle Rolex.

Misschien komt het over als een willekeurige vraag, maar traditiegetrouw kijken we altijd even extra goed naar de pols van de winnaar van een Grand Slam. Vaak hangt daar een niet al te smaakvolle Richard-Mille omheen, zoals bij Rafael Nadal. Maar de 19-jarige Spanjaard pakt het subtieler aan.

De Rolex van Carlos Alcaraz tijdens de US Open

Als we het goed zien, droeg Carlos Alcaraz een Black Dial Rolex Daytona ref. 116500 om zijn pols tijdens de prijsuitreiking van de US Open. Veel tijd om te spotten hadden we overigens niet, want in tegenstelling tot zijn landgenoot Nadal speelt de nieuwe nummer 1 van de wereld zonder horloge.

horloge, rolex, carlos alvarez, us open, ruud, finale, daytona black
Carlos Alcaraz na zijn eerste Grand Slam-titel (Afbeelding: ANP)
Rolex Daytona Black 116500, horloge, carlos alvarez, us open, 2022
De Rolex Daytona Black 116500 van Carlos Alcaraz (Afbeelding: ANP)

De Rolex Daytona is een model dat in 1963 voor het eerst is geïntroduceerd, dit zwarte model komt uit 1965. Het horloge is ooit ontworpen om aan de eisen van professionele enduranceracers te voldoen. Een belangrijk onderdeel van het model is de bezel met een gevormde tachymetrische schaal om gemiddelde snelheden te meten, tot wel 400 kilometer per uur. Maar goed, daar heb je als tennisser natuurlijk weinig aan.

Wat kost het horloge?

Feit is dat de 19-jarige Carlos Alcaraz het klokje een nieuwe historische waarde meegeeft door het te dragen tijdens de prijsuitreiking van zijn eerste Grand Slam-titel. Het nieuwe wonderkind van het mondiale tennis kreeg het horloge uiteraard als sponsordeal, maar wat kost de Rolex als jij die wil kopen?

Rolex Daytona Black 116500, horloge, carlos alvarez, us open, 2022, racen
(Afbeelding: Rolex)

Welnu, de prijs valt nog best mee. Nieuw kost het horloge dat Alcaraz na de finale van US Open droeg 13.800 euro. Meer technische specificaties vind je hier. Een vintage exemplaar van de Rolex Daytona Black 116500 kost uiteraard meer. In goede staat betaal je daar al snel 50.000 euro voor

De vluchtelingenzoon die Nadal naar huis sloeg op de US Open

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.