Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 26 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Roger Federer afgetroefd door zijn vrouw met zeldzame Rolex

Roger Federer heeft een van de grootste Rolex-collecties ter wereld onder atleten. Op zich geen verrassing, aangezien de ‘Fed Express’ al jarenlang ambassadeur is van het merk. Wat wel in het oog sprong tijdens zijn afscheid afgelopen weekend? De onwijs dure en zeldzame Rolex aan de pols van zijn vrouw Mirka.

Geen zorgen. Je bent niet de enige stoere vent die een traantje moest wegpinken tijdens de laatste officiële wedstrijd ooit van Roger Federer. Naast de legende zelf, kon ook eeuwige rivaal en boezemvriend Rafael Nadal het niet droog houden. Huil met ons mee:

Ook de beelden van de omhelzing tussen Federer en echtgenote Mirka gingen de wereld rond, maar niet louter vanwege de emotionele knuffel.

De zeldzame Rolex van Mirka Federer

Zoals je kan zien, hangt er een wel erg speciaal horloge om de pols van de GOAT’s echtgenote. Het duurste exemplaar uit de collectie van familie Federer om precies te zijn: de Rolex Cosmograph Daytona ‘Rainbow’. Neem hieronder een gedetailleerder kijkje.

De haviksogen onder ons zullen opgemerkt hebben dat het uurwerk in de beelden hierboven niet van exact dezelfde makelij is als die van Mirka Federer. De reden is simpel: gewone stervelingen hebben geen toegang tot bepaalde ‘off-catalogue’ Rolex-horloges. Die zijn alleen bestemd voor de beste klanten en de bekendste ambassadeurs van het Zwitserse merk.

Cosmograph Daytona ‘Rainbow’

Roger Federer en bijgevolg ook zijn vrouw voldoen aan beide voorwaarden. Vandaar dat Mirka haar hand heeft kunnen leggen op een van de duurste en meest zeldzame horloges die er in de wereld rondtikken. Zoals je in de catalogus van Rolex kan zien, staat de ‘Rainbow’-versie van het uurwerk er niet eens tussen.

Cosmograph Daytona Rainbow, horloge, mirka federer, roger federer
(Afbeelding: Rolex)

Er zijn verschillende versies van de Cosmograph Daytona ‘Rainbow’ in omloop, waardoor het moeilijk is om de exacte prijs te achterhalen. Veel hangt af van de hoeveelheid aan diamanten die het uurwerk versieren. Wat de Rolex van Mirka Federer zo uniek maakt, zijn de uurwijzers die met 18-karaats diamanten bekleed zijn. Dit exemplaar kost je bijvoorbeeld al zo’n 775.000 euro. En we vermoeden dat het horloge van de vrouw van Roger Federer daar op zijn minst in de buurt van komt.

Rolex-horloges als investering

In ieder geval is het geen slechte investering van Roger Federer, al heeft hij natuurlijk al een aardig pensioen. Rolex-horloges bleken het afgelopen decennium betere beleggingen te zijn dan goud, aandelen en zelfs vastgoed. Gelukkig leest ook het nieuwe supertalent van de tenniswereld, Carlos Alcaraz Manners. Geloof je het niet? Lees dit artikel dan maar even. Commissie niet inbegrepen uiteraard.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.