Stijn Kuster
Stijn Kuster Geld & Carrière 8 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Rolex-horloges verslaan goud, aandelen en vastgoed als investering

Volgens onderzoek van Bob’s Watches, een van de grootste resale sites voor onder andere Rolex horloges, zijn Rolexen het afgelopen decennium een erg goede investering gebleken. Ze versloegen zelfs goud, aandelen en vastgoed.

Ook merken als Audemars Piguet, Patek Philippe en F.P.Journe lieten enorme prijsstijgingen zien. Toch stijgt er maar een merk ver boven de andere Zwitserse meesterwerken uit.

Een Rolex-horloge was dit decennium een goede investering

Bob’s Watches heeft de verkoopgegevens van de afgelopen 10 jaar verzameld en laat zien dat Rolex geliefde beleggingen als goud en aandelen heeft verslagen. De gemiddelde verkoopprijs van een Rolex, die in 2011 nog op 5.000 dollar lag, is nu gestegen naar 13.000 dollar. Sinds het uitbreken van de coronapandemie is de waarde van de horloges in een paar jaar tijd bijna net zo hard gestegen als in de vijf jaar daarvoor.

De beste investerings-modellen

Leuk zo’n gemiddelde prijsstijging, maar een ‘gemiddeld Rolex-horloge’ is niet te koop. Hoeveel rendement je op het sieraad maakt, is erg afhankelijk van het model. Zo zie je dat de Air-King en Cellini minder hard in prijs stijgen dan de Daytona, Day-Date en de Sky-Dweller. Dit laatste model werd pas in 2012 geïntroduceerd en is in korte tijd meer dan verdubbeld in waarde.

De Rolex Daytona steeg het hardst in waarde. In de afgelopen 10 jaar verviervoudigde de prijs. Inmiddels ligt de gemiddelde prijs voor het tweedehands horloge op meer dan 30.000 dollar.

De peperdure Rolex van Ronaldo’s zoon Cristiano Jr.

De meest populaire Rolex op het koop- en verkoopplatform was de Submariner 16610. Dit roestvrijstalen horloge is het best verkochte model van het Zwitserse merk op de tweedehands markt. De 16613, zijn tweekleurige broertje van staal en goud, staat op plek twee.

Het verleden is geen garantie voor de toekomst

De enorme prijsstijgingen roepen de vraag op: zijn de horloges niet te hoog gewaardeerd? Die vraag is niet te beantwoorden. De prijzen zijn al heel hard gestegen, maar zolang de vraag stijgt en het aanbod gelijk blijft of zelfs minder wordt, zullen de Rolex-horloges in waarde blijven stijgen. Maar zoals bij elke andere investering is het verleden geen garantie voor de toekomst.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.