Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 18 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De peperdure Rolex van Ronaldo’s zoon Cristiano Jr.

Dat Cristiano Ronaldo van extreem dure horloges houdt, is bekend. Inmiddels is die liefhebberij ook overgeslagen op zijn zoon, die regelmatig een Rolex van een bijna half miljoen om zijn pols heeft hangen.

Cristiano Ronaldo behoort tot de best betaalde sporters ter wereld. In 2021 verdient hij, inclusief sponsorgelden, volgens Forbes 102 miljoen dollar. De voetbalmiljardair kocht onder meer dit buitenproportionele wagenpark van zijn overvloed aan geld, maar de Portugese stervoetballer denkt niet alleen aan zichzelf.

De Rolex GMT Master II van Cristiano Ronaldo Jr.

Zijn 11-jarige zoon profiteert natuurlijk ook van met de roem van zijn vader, al kun je jezelf afvragen of het prettig leven is in een gouden kooi. Maar afgaande op materiaal heeft het jochie weinig te klagen.

Al meerdere malen is Cristiano Ronaldo Jr. gespot met deze Rolex GMT Master II Diamond Automatic 18kt White Gold, ook bekend als de GMT Ice. Het horloge is uitgevoerd in 18K witgoud en beschikt over ontelbaar veel baguette geslepen diamantjes. Volgens Louis Watches kostte het horloge 560.000 dollar, omgerekend 477.756 euro. Jomashop meldt echter een retailprijs van 485.350 dollar, omgerekend 414.069 euro. Hoe dan ook veel geld voor een cadeau voor je zoon.

Zo zoon, zo vader

De zoon van Cristiano Ronaldo werd onder meer gespot met zijn Rolex tijdens de Globe Soccer Awards 2020 in Dubai. Maar baas boven baas, zelf droeg de voetballer die avond een Franck Muller ‘Cintree’ Tourbillon ter waarde van 1.450.000 dollar, omgerekend 1.237.104 euro. Daarnaast heeft hij nog een verzameling peperdure horloges in zijn kluis liggen. Bekijk in dit artikel de pronkstukken uit zijn collectie.

Cristiano Ronaldo is niet de enige uit de top 3 best betaalde sporters met een voorliefde voor peperdure horloges. Zo is Conor McGregor, sinds dit jaar aanvoerder van die lijst, ook verslaafd aan exorbitante klokjes. De ene dag koopt hij een horloge met een hoog kermisgehalte, de volgende dag een Rolex om mee te trainen. Naast MMA-vechter is hij net als Ronaldo ook een familieman. Lees in dit artikel meer over de zachte kant van de Ier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.