Willem Leijgraf
Willem Leijgraf UFC 23 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Conor McGregor de familieman: maak kennis met zijn andere kant

We kennen hem van zijn sensationele knock-outs, successen in de octagon, gevatte uitspraken, misdragingen buiten de sport en zakelijke successen. Maar naast al deze verbale en fysieke uitingen van geweld en het financiële succes is Conor McGregor gewoon een familieman. Maak kennis met de mens achter de vechter.

Conor McGregor is al bijna vijftien jaar samen met zijn steun en toeverlaat Dee Devlin. De twee hebben elkaar door zware periodes geholpen en plukken daar nu de vruchten van. In 2017 werden ze ouders van een zoon en in 2019 kwam daar ook een dochter bij. Nu is de familie opnieuw uitgebreid en telt de McGregor-clan vijf leden.

McGregor geeft het vuur door aan Junior

Van 2013 tot en met 2016 reeg The Notorious de UFC-successen aaneen. Hij bleef ongeslagen in de Featherweight-divisie van de UFC en kroonde zich op sensationele wijze tot kampioen. Hij deed dit door in 13 seconden de onverslaanbare José Aldo knockout te slaan. Hierna brak hij inkomstenrecords met zijn twee gevechten tegen Nate Diaz en veroverde hij de lightweight-titel. Zo werd McGregor de allereerste UFC-vechter ooit met twee titels tegelijkertijd op zijn naam.

Na al die successen werd op 5 mei 2017 McGregors zoon geboren. Uiteraard werd die vernoemd naar zijn succesvolle vader. Conor Junior verscheen niet ten tonele tijdens zijn bokswedstrijd tegen Floyd Mayweather, maar het werd al snel duidelijk dat zijn eerste kind zijn protegé zou worden. The Notorious toonde zich een trotse vader en nam hem na zijn korte uitstapje in de bokswereld overal mee naartoe. Inmiddels is ook bekend dat McGregor zijn nu 4 jaar oude zoontje kennis heeft laten maken met de vechtsport en hem regelmatig lesgeeft. Soms op niet al te pedagogische wijze, dat is dan weer treurig. Het doel lijkt in ieder geval duidelijk: zoonlief moet in vaders voetsporen treden.

The Notorious: alles voor zijn kroost

Na zijn bokswedstrijd in 2017 kwam de Ierse MMA-vechter veelal negatief in het nieuws. Op sportief vlak verloor hij van Floyd Mayweather en leek hij geen zin te hebben om zijn UFC-titel te verdedigen. Op persoonlijk vlak kreeg hij het aan de stok met collega vechter Khabib Nurmagomedov. Hun gevecht liep vervolgens compleet uit de hand. Dit zorgde ervoor dat Conor McGregor in New York werd veroordeeld tot een taakstraf. Ook op social media was het alles behalve gezellig tussen die twee.

Liefde overwon toch binnen huize McGregor. Partner Dee Devlin en Conor verwelkomden een prachtige dochter op 2 januari 2019. Zij kreeg de naam Croia (Ierse vertaling voor ‘klein hart’) en zo begonnen de McGregors het nieuwe jaar op een roze wolk. Waar Conor Jr. getraind wordt om in zijn vaders voetsporen te treden, is de kleine Croia haar vaders prinses. The Notorious gunt haar en haar broer de wereld en zorgt er ook nadrukkelijk voor dat zijn kinderen niet hoeven op te groeien in armoede (zoals hun vader). Van merkkleding en dure vakanties tot de grootste feestjes. Conor McGregor zorgt ervoor dat zijn vrouw en kinderen niets tekort komen.

Happy business, happy family

Eind 2020, rond de feestdagen, maakte de familie McGregor bekend in verwachting te zijn van hun derde kind. The Notorious had gekscherend al eens laten vallen dat hij zijn eigen kleine voetbalelftal wilde samenstellen. Met nummer drie in zes jaar is hij aardig op weg.

Op 17 mei 2021 bracht de Ier, die onlangs door Forbes werd uitgeroepen tot best betaalde sporter van het jaar, het nieuws naar buiten over de geboorte van zijn derde kind. McGregor, zijn steun en toeverlaat Dee en zijn twee kinderen Conor Jr en Croia verwelkomden vol blijdschap hun zoon en broertje Rian McGregor. Is dit opnieuw een atleet in wording? Conor McGregor zal zijn fans ongetwijfeld op de hoogte houden van zijn leven als familieman.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.