Dit is waarom UFC vechter Khabib het team van Conor McGregor aanviel

We keken er al lang naar uit en werden niet teleurgesteld. Ondanks dat het gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor niet heel spectaculair was, hadden we genoeg om over na te praten. Het werd namelijk pas echt interessant nadat McGregor in de wurggreep werd genomen en moest aftikken. Khabib liet zich compleet gaan en zorgde voor een ongekende chaos.

De Rus richtte zich na het gevecht op het team van McGregor en dan in het bijzonder op Dillon Danis. Hij is de Jiu-Jitsu coach van de Ier en het volgende slachtoffer van Khabib. The Eagle deed zijn naam namelijk eer aan en vloog over het hek en sprong bovenop Danis. Vervolgens brak de pleuris uit en ontstonden er overal opstootjes.

Wat bezielde Khabib?

Zo sprongen vrienden van Khabib de octagon in om Conor McGregor te grazen te nemen. Dat lukte aardig, maar The Notorious wist zelf ook nog een paar flinke tikken uit te delen. Zo eindigde het beladen gevecht om de titel op een nog heftigere manier dan verwacht werd. Toen de rust enigszins was wedergekeerd bleef er één vraag hangen: “waarom?”

Lars van Soest on Twitter

Vechtpartijen in en naast octagon na titelgevecht tussen #Khabib en #McGregor. #UFC229 https://t.co/N2cRSKtVo3

Waarom zou Khabib dit doen. Hij wint het grootste gevecht uit zijn carrière, blijft de kampioen in het lichtgewicht en kan een flink bedrag bijschrijven. Waarom zou je dat allemaal te niet doen door zo’n actie? Het antwoord komt van Khabib zelf en is niet heel verrassend. “Hij praatte slecht over mijn geloof, over mijn land en mijn vader,” aldus Khabib Nurmagomedov.

Een goede reden om boos te zijn, maar Khabib ging natuurlijk veel te ver. Dat weet hij zelf ook en kon niet anders dan zijn excuses aanbieden, maar de Rus is ook kritisch. Zo vergeleek hij zijn actie met wat Conor McGregor eerder dit jaar deed tijdens een persconferentie. Hij begrijpt dan ook niet helemaal waarom het nu alleen over hem gaat en vindt zelf dat hij respectvol is geweest.

McGregor wil wraak

Dit verhaal gaat hoe dan ook nog een staartje krijgen. De actie van Khabib was ver buiten de regels en een straf gaat er hoe dan ook komen. Maar hoe zwaar gaat deze zijn? Een schorsing? Moet hij zijn titel inleveren? Of gewoon een flinke boete? Conor McGregor hoopt in ieder geval niet dat de Rus uit de UFC verbannen wordt, want via Twitter liet The Notorious weten dat hij revenge wil.

Conor McGregor on Twitter

Good knock. Looking forward to the rematch.

Update: benieuwd welke straffen er boven de hoofden van McGregor en Khabib hangen? Klik dan hier.

Complex

Reageer op artikel:
Dit is waarom UFC vechter Khabib het team van Conor McGregor aanviel
Sluiten