Redactie
Redactie Life 27 aug 2017

Mayweather vs McGregor: dit gebeurde er van ronde tot ronde in het legendarische gevecht

De wekker ging midden in de nacht, de tv ging aan en de Manners-redactie volgde de legendarische wedstrijd Mayweather vs Mcgregor op de voet. In dit artikel lees je precies wat er gebeurde en uiteraard ook wie er geschiedenis schreef. Presteerde Conor Mcgregor het onmogelijke of kan Mayweather met pensioen als ongeslagen champ?

De voorbereiding

De build-up naar het gevecht was mooi. De beide grootheden pakten het op hun eigen manier aan. Terwijl meerdere boksers hun (titel)gevechten afwerkten in een nog grotendeels lege arena, waren de camera’s met regelmaat op zoek naar Floyd Mayweather en Conor Mcgregor.

Money liet zich al snel zien. Hij oogde ontspannen toen hij door de arena liep en liet zich uitgebreid filmen terwijl hij genietend van wat rustige soulplaten zijn hoofd liet masseren.

Notorious liet een stuk langer op zich wachten, maar zo’n anderhalf uur voor de start van het gevecht was-ie eindelijk te zien. Fully dressed up als altijd en met de blik achter de zonnebril strak naar voren gericht terwijl hij zijn handen liet tapen voor de warming up. Niet veel later zagen we hem warmdraaien in zijn kleedkamer.

Het voorprogramma

Had jij net als wij de wekker enkele uren van tevoren gezet, dan werd je hier niet bepaald voor beloond. Hoewel ook het voorprogramma louter uit titelgevechten bestond, konden die maar matig boeien. Of waren het de spanning en verwachtingen in aanloop naar Mayweather vs McGregor? De spannendste momenten werden doorgaans gevormd door de celebrity spots. In een zaal die lang grotendeels leeg bleef, bleven de aankomsten van grootheden als LeBron James, Mike Tyson en talloze artiesten niet onopgemerkt.

‘Als de partij net zo lang duurt als het volkslied, ben ik al tevreden.’

Let’s start the show

Aan alles merkte je dat dit en bijzonder gevecht was. Na de partijen in het voorprogramma wordt het publiek lekker gemaakt met beelden van de vechters en uitvoeringen van de volksliederen met veel gevoel voor dramatiek. ‘Als de partij net zo lang duurt als het volkslied, ben ik al tevreden‘ merkt de FOX Spots commentator scherp op na een lange performance van de Star sprangled banner door Demi Lovato. Conor McGregor komt op met z’n kenmerkende loopje, Mayweather met een masker en veel spektakel.

Vrij opvallend (of misschien ook niet) is het feit dat het publiek op de hand lijkt te zijn van Conor McGregor. Bij de introductie van Floyd Mayweather was er aanzienlijk minder gejuich te horen en was er zelfs wat boegeroep hoorbaar.

Waar Conor McGregor vooraf een en al energie was, komt de Ier nu ontzettend gefocust over. Mayweather ziet er zelfverzekerd en ontspannen uit. Floyd lacht Conor toe tijdens de stare off gedurende de uitleg van de scheids.

Ronde 1

Zoals verwacht pakt McGregor het initiatief. Mayweather laat hem komen. Conor McGregor valt aan, maar gebruikt zijn rechterhand om Floyd Mayweather op afstand te houden. Halverwege de eerste ronde begint McGregor Mayweather uit te dagen!

Het bokswerk van de Ier valt zeker niet tegen in deze eerste ronde, al oogt het wat onorthodox. Mayweather loert op de counter. Beide heren kregen er nog niet echt rake klappen door.

De eerste ronde stond in het teken van aftasten, vooral van Floyd Mayweather. De commentatoren geven de eerste ronde aan McGregor. Zijn wij het mee eens. Hij heeft een keiharde uppercut aan Floyd uitgedeeld. Floyd is dus wél te raken!

Ronde 2

Conor McGregor begint weer agressief en drijft Mayweather naar de hoek. McGregor begaat zijn eerste fout en wordt teruggefloten door de ref. Mayweather kijkt, maar vindt nog geen gaatjes, terwijl McGregor het tempo hoog houdt. Mayweather doet lange tijd niets, maar kijkt en komt dan door met een harde rechtse directe. De tactiek van de Amerikaan is duidelijk: laat McGregor komen, loer dan op een fout en straf deze af.

In het heetst van de strijd zie je dat McGregor af en toe moet wennen aan het boksen. Zijn manier van clinchen is niet correct. Desalniettemin lijkt hij ook in deze tweede ronde meer punten te pakken. Het publiek uit Ierland laat zich harder horen dan de Amerikaanse fans.

Ronde 3

McGregor komt furieus uit de startblokken met een goede combinatie, maar vergist zich weer en komt met een illegale stoot op het hoofd van Floyd. Mayweather blijft afwachten en komt ondanks de drang naar voren van Conor niet echt in de problemen. McGregor krijgt weer een waarschuwing voor een foute stoot.

Qua stootsnelheid zijn de heren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Floyd probeert het zo nu en dan op het lichaam van Conor, maar komt lastig door omdat McGregor afstand houdt met zijn rechter.

McGregor was ook in de derde ronde de actievere vechter. Ogenschijnlijk pakt hij ook deze ronde, al moet hij echt gaan oppassen dat hij geen puntenaftrek krijgt voor de stoten op het achterhoofd van Mayweather. ‘You’re winning every round. Patience!‘ Zeg McGregor’s coach.

Ronde 4

Wederom een explosieve start van de Ier. Mayweather komt nu meer naar voren en realiseert zich dat hij wat moet doen. Hij deelt een paar rake stoten uit, maar ook McGregor blijft doorkomen. De ronde is veel meer open dan de voorgaande drie. McGregor lijkt licht vermoeid te worden terwijl Mayweather beter in zijn ritme lijkt te komen. Conor gaat in zijn achteruit.

Net op het moment dat de ronde echt lijkt te kantelen in Mayweather’s voordeel, komt Conor door met een harde linkse. Desondanks lijkt de Ier blij met het einde van de ronde. Mayweather heeft het rustig aan gedaan in de eerste drie rondes en dat is te zien. Mayweather oogt frisser en zou nu misschien het initiatief kunnen gaan pakken.

Ronde 5

Mayweather houdt het midden van de ring en voert de druk op McGregor op. Beide heren zijn aan het clinchen en ogen geïrriteerd. McGregor begint de handen te laten hangen. Mayweather haalt uit, maar mist. Mayweather oogt gretig. Voor het eerst neemt de Amerikaan echt het initiatief. Hij lijkt agressiever te worden en Conor kan hem niet langer goed afhouden.

Voor het eerst gaat er een ronde echt duidelijk naar Mayweather. Mayweather provoceert na het luiden van de bel. Hij lijkt McGregor te willen irriteren om hem van daaruit te kunnen pakken. McGregor lijkt te beseffen dat de partij kantelt. Hij komt nu op het terrein waar Mayweather ijzersterk is.

Ronde 6

Keep it clean guys, keep it clean‘ maant de ref. Dat gebeurt niet, er ontstaat een brawl. Mayweather schiet in de verdediging en keert McGregor de rug toe. McGregor blijft stoten, wat niet mag.

Mayweather gooit nu het gas er vol op. Hij oogt stuken fitter dan McGregor. Het publiek gaat achter Floyd staan. McGregor lijkt zich prima te herstellen en steekt zijn tong uit naar zijn tegenstander. ‘Conor, Conor!‘ klinkt het onmiddellijk vanaf de tribunes. De Ier lijkt zijn bravoure van uit de eerste rondes terug te krijgen. Mayweather probeert vlak voor de bel een aanval in te zetten, maar McGregor countert hem hard met een directe. McGregor’s hoek adviseert hem om afstand te houden. Dat klinkt logisch: Mayweather is alleen gevaarlijk van dichtbij.

Ronde 7

Notorious lijkt nieuwe energie te hebben bij aanvang van ronde 7. Money komt door met een goede opstoot, maar McGregor lijkt de stoten best goed te kunnen hebben. Direct daarna maakt Mayweather zich kwaad en raakt hij de Ier drie keer achter elkaar in het gezicht. Mayweather realiseert zich dat hij punten moet gaan scoren.

Ooh McGregor is geraakt en zijn dekking verdwijnt meer en meer. Floyd blijft naar voren komen en pakt duidelijk het initiatief aan het einde van de ronde. De pijp lijkt leeg bij McGregor, Floyd oogt nog topfit. Deze ronde ging duidelijk naar Floyd Mayweather.

Ronde 8

Mayweather blijft zijn rug naar McGregor toedraaien en krijgt hiervoor nu een vermaning. Beide boksers stoten nu veel, maar achter die van Mayweather lijkt meer kracht te zitten. Conor moet in de achteruit. McGregor snakt naar adem en zoekt de clinch op.

McGregor realiseert zich dat hij actief moet blijven om punten te blijven scoren. Hij probeert het tempo wat op te schroeven. Mayweather weet meer en meer te raken, hoewel McGregor zich goed beweegt en misschien wel boven verwachting stoten ontwijkt. Ronde 8 zit erop. Wij schatten in dat Mayweather inmiddels voorstaat op punten, dus gaat er nog vuurwerk komen van de Ier?

Ronde 9

McGregor komt inderdaad agressief de hoek uit en raakt Mayweather goed. Het bleek echter een low blow te zijn, dus Mayweather krijgt wat tijd. McGregor is actiever, Mayweather effectiever. Bijna alle stoten die Mayweather plaatst komen nu door. McGregor heeft het zwaar, zijn benen worden spaghetti. De kracht is weg bij de Ier, de Amerikaan blijft doordenderen. Het is nu overleven voor Notorious. Mayweather is nu systematisch aan het slopen. McGregor heeft geluk dat de bel gaat. Een KO hang in de lucht.

‘Dit was gewoon prijsschieten. – Remy Bonjasky na ronde 9.’

Ronde 10

Conor gaat terugvallen in gewoontes. Hij beweegt meer en meer als een MMA-vechter in plaats van een bokser. Maar hij staat nog. McGregor lijkt weg…. Mayweather blijft stoten. Elke klap komt nu door. McGregor zijn benen en dekking zijn weg en vangt de klappen vol met zijn gezicht. De scheidsrechter stopt de wedstrijd! Mayweather wint!

Respect

Wat een fantastisch einde! De boksers zoeken elkaar op en betuigen respect. Conor McGregor lacht breeduit. Mayweather ziet in dat de Ier hem echt wel heeft laten zwoegen. Er volgt een gebroederlijke knuffel, prachtig om te zien. Floyd bedankt de fans, vooral ook de Ierse.

Floyd is en blijft een legende: de 50 is vol

Floyd Mayweather kan met pensioen als een groot, groot kampioen. Hij blijft ongeslagen en pakt zijn 50ste overwinning. De scheidsrechter deed er goed aan om de wedstrijd te stoppen. McGregor was kapot en de ref besloot de Ier begrijpelijkerwijs te beschermen. Toch mag ook Conor McGregor trots zijn. Hij heeft het 10 ronden uitgehouden tegen Floyd Mayweather.

‘He was much better than I expected’ – Floyd Mayweather over Conor McGregor

Notorious heeft laten zien dat hij naast een fenomenale MMA-vechter ook een geweldige bokser is. Mayweather was gewoon te goed, te ervaren en te slim. Zijn timing was perfect, zijn opbouw en game plan klopten van alle kanten. Dit gevecht heeft de hoge verwachtingen waargemaakt. Respect voor deze grote kampioenen.

I chose the right dance partner to dance with‘. Met die woorden neemt Floyd Mayweather afscheid van de bokssport. Hij benadrukt dat hij niet meer zal boksen, ook niet voor 300 of 400 miljoen dollar.

I’m just a little more fatigued‘. Conor McGregor relativeert zijn verlies en vindt dat de scheids hem door had moeten laten gaan. Toch lijkt hij trots op zijn prestatie en gelukkig met de ervaring. Hij spreekt lovende woorden over Floyd Mayweather, net als Mayweather over hem deed. Hij sluit prachtig af: ‘I was just a little fatigued, I should have gone on. Where were the final two rounds? He should have let me fight. I wanted to go on, let Floyd put me down.

Reageer op artikel:
Mayweather vs McGregor: dit gebeurde er van ronde tot ronde in het legendarische gevecht
Sluiten