Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 23 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Droom-occasion: excentrieke tweedehands Lotus Esprit S3 uit 1981

De oldtimer van de dag is een overheerlijk stukje Britse autohistorie. Check deze tweedehands Lotus Esprit S3 uit 1981.

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar een dikke oldtimer. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Tweedehands Lotus Esprit S3 uit 1981

Oud RAF-gediende Anthony Colin Bruce Chapman was de oorspronkelijke oprichter van Lotus. Zijn idee was om de auto’s zo licht mogelijk te houden. Want in principe heb je geen grote zware motor nodig om snel te zijn. Dat bewijst deze tweedehands Lotus Esprit S3 maar al te goed. Tevens een van de laatste creaties waaraan Chapman heeft meegewerkt.

Tweedehands Lotus Esprit S3 1981 occasion
(Afbeelding: Gallery Aaldering)

Dat deze tweedehands Lotus Esprit S3 een unieke creatie is, wordt bij de eerste foto al duidelijk. De Britse oldtimern beschikt over een puntig, gestroomlijnd design dat is gemaakt van kunststof. Dit felgele ontwerp is gepimpt met zwarte bumpers, gave velgen, omhoog slaande koplampen en een brute sportuitlaat.

Uniek interieur en een krachtige motor

Het interieur is uniek, maar je moet wel van de modekleuren uit de jaren 80 houden. De tweedehands Lotus Esprit S3 is van binnen namelijk blauw uitgevoerd. Het interieur is voorzien van sportstoelen, een sportstuur, een sportieve pook en een opvallend dashboard dat recht voor je neus zit.

De tweedehands Lotus Esprit S3 wordt aangedreven door een in het midden geplaatste 2.2 liter viercilinder motor. Dankzij het lichte gewicht van de oldtimer en zijn 160 pk is de oldtimer best sportief. Bovendien ligt hij als een koning op de weg. De sportauto sprint in 7 seconden naar de 100 kilometer per uur en kan een topsnelheid bereiken van 217 kilometer per uur.

Tweedehands Lotus Esprit S3 1981 occasion
Tweedehands Lotus Esprit S3 1981 occasion
Tweedehands Lotus Esprit S3 1981 occasion
Tweedehands Lotus Esprit S3 1981 occasion
Tweedehands Lotus Esprit S3 1981 occasion
Tweedehands Lotus Esprit S3 1981 occasion

Een oldtimer voor de liefhebber

De tweedehands Lotus Esprit S3 staat te koop voor 41.950 euro. Interesse? De oldtimer staat bij Gallery Aaldering, meer informatie vind je hier. Wil je de Lotus zien rijden? Check de video hieronder.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.