Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 22 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Kruidvat stunt wederom met spotgoedkope elektrische fiets

Wat begon als een steuntje in de rug voor ouderen, groeide uit tot een waar verkoopsucces. Fietshandelaren, supermarkten en zelf drogisterijen concurreren in de markt van de elektrische fietsen. Kruidvat stunt nu een basic e-bike voor de absolute bodemprijs.

Over het algemeen zijn elektrische fietsen een stuk duurder dan gewone fietsen. Prijzen tussen de 1.200 en 2.000 euro worden als normaal beschouwd, maar bij Kruidvat koop je er nu al een voor 795 euro. Disclaimer: het gaat om een budgetmodel. Hou er rekening dat de motor bijvoorbeeld wat minder geruisloos is en onderdelen sneller los raken. Maar kijkend naar prijs-kwaliteitverhouding is dit een prima koop.

Basic e-bike bij Kruidvat

Voor dit geld krijg je geen flitsend ontwerp, maar wel een op het oog degelijke en tijdloze elektrische fiets. Het aluminium frame is voorzien van een nachtblauwe kleur. De spatborden, kettingkast, het zadel en de handvatten zijn donkergekleurd. Naast het linker handvat zit een klein display met drie knoppen. Hiermee bedien je motor en is het percentage van de accu te zien.

Elektrische Fiets kruitvat, e-bike
(Afbeelding: Kruidvat)

De 36V/250 WATT elektromotor zit in het voorwiel van de elektrische fiets en levert 62 Nm. Deze wordt van elektriciteit voorzien door een 496,8 Wh accu, die is weggewerkt onder de bagagedrager. Met deze batterij komt de 25 kilogram zware e-bike volgens Kruidvat ongeveer 100 kilometer ver.

Wat er niet op zit, kan ook niet kapot

Buiten de accu en de elektromotor is het een heel gewone fiets. Hoewel een budgetmodel niet altijd een voorbode is voor kwaliteit, kan er weinig kapot aan deze fiets. Gaat er toch iets mis met de e-bike, dan valt dat waarschijnlijk onder de driejarige garantie van Kruidvat. In deze drie jaar krijg je iedere 12 maanden een gratis onderhoudsbeurt aan huis. Daarnaast wordt de elektrische fiets gratis rijklaar thuisbezorgd.

Kruidvat geeft forse korting op de elektrische fiets

Goede deal is, maar verwacht ook weer niet al te veel van deze basic e-bike. Duurdere modellen bieden vaak meer comfort, een stillere motor en een vlotter design. De korting is in ieder geval aanzienlijk. De elektrische fiets staat te koop voor 795 euro en dat is 500 euro goedkoper dan de originele prijs.

De nieuwe Porsche e-bike wint het van iedere elektrische fiets

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.