Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 11 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

McGregor gaat ouderwets los op ‘homofobe’ Khabib Nurmagomedov

Over twee maanden staat Conor McGregor in de octagon tegenover Dustin Poirier. De Ierse UFC-vechter is momenteel volop in training en oogt fitter dan ooit. Toch heeft hij in zijn drukke trainingsschema ook nog wat tijd gevonden om op Twitter te duiken. Hier haalt hij, niet voor het eerst, flink uit naar zijn grootste rivaal: Khabib Nurmagomedov.

Het is alweer twee en een half jaar geleden dat Conor Mcgregor en Khabib Nurmagomedov tegenover elkaar stonden tijdens UFC 229. De Rus behield toen zijn titel, maar kon niet voorkomen dat het gevecht compleet uit de hand liep. Dat het zo’n chaos werd, had vooral te maken met de voorgeschiedenis. Beide heren pakten elkaar keihard aan op Twitter en de haat was voelbaar. Ook na hun ontmoeting in de ring bleef het nog lang onvriendelijk. Vooral Conor McGregor ging hierin soms (te) ver.

Conor McGregor blijft ruzie zoeken

Nu Khabib Nurmagomedov definitief afscheid heeft genomen van de UFC, leek de rust enigszins teruggekeerd. Er werd nog wel eens wat naars gezegd over en weer, maar de haat leek langzaam te slijten. Dat de twee toch nog lang geen vrienden zijn, werd onlangs weer duidelijk. Conor McGregor werd op Twitter geconfronteerd met iets wat er gebeurd zou zijn tijdens het gevecht met Khabib Nurmagomedov. Dit leidt er uiteindelijk toe dat iemand de Ier ermee confronteert dat hij vals zou hebben gespeeld.

Conor McGregor Khabib Nurmagomedov
De tweet van Conor McGregor. (Afbeelding: Vechtsportinfo.nl)
De tweet van Conor McGregor.
De tweet van Conor McGregor. (Afbeelding: Vechtsportinfo.nl)

Zoals je hier kunt zien klopt het inderdaad dat Conor McGregor niet helemaal binnen de regels vocht. Toch kijkt de Ier daar zelf iets anders naar. Op Twitter slaat hij dan ook keihard terug. Zo ontkent McGregor dat hij het broekje van Khabib vasthield en dat hij juist bezig was om zijn vingers in de homofobe reet van Khabib te rammen. Niet bepaald chique van de voormalig kampioen. Daar is hij blijkbaar ook op gewezen, want niet veel later waren de tweets alweer verwijderd. Gelukkig heeft vechtsportinfo.nl ze op tijd vastgelegd.

Derde UFC-gevecht tegen Poirier

Conor McGregor was dus vooral boos omdat Khabib Nurmagomedov liep te klagen bij de scheidsrechter. De Rus had daar overigens alle recht toe. Toch greep de scheidsrechter niet in, maar daar had hij een goede reden voor. Waarom de scheidsrechter van dienst niet ingreep, lees je hier. McGregor kan het verleden dan ook beter laten rusten en zich richten op de toekomst. Zijn derde gevecht tegen Poirier komt snel dichterbij en ook de volgende tegenstander dient zich al aan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.