Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Handige website berekent hoe (on)mogelijk jouw binge-plannen zijn

Het is een bekend euvel: een film van anderhalf uur aanklikken vinden we een te grote commitment, om vervolgens wel vier afleveringen van elk een half uur te kijken van je favoriete serie.

Afhankelijk van welke serie je kijkt, kun je zo een half jaar zoet zijn. Netflix heeft tegenwoordig de feature Play Something, waarbij de streamingdienst voor jou uitkiest welke serie of film je gaat bingen.

Zo lang doe je over die ene serie

Pakt het algoritme Friends? Dan ben je zo negentig uur verder. Vind je het gek dat je na afloop in een zwart gat valt. Tegenwoordig zijn er zoveel Originals die je wilt zien, zoveel prestigieuze series die je niet mag missen. Waar begin je aan?

Brian Yung heeft een oplossing die het kiezen van een serie een stuk makkelijker maakt. Hij bouwde Can I Binge, een simpel te gebruiken website die exact voor jou berekent hoe lang je over en serie zal doen.

Can I Binge

Op basis van Internet Movie Database weet de website exact hoe lang een serie duurt. Vervolgens kun jij aangeven hoe lang je er ongeveer over wilt doen, of het nou twee weken, vier maanden of een jaar is. Zo kun je precies de perfecte binge-sessie plannen.

Can I Binge laat je daarna precies zien hoeveel afleveringen je dan per dag of week zou moeten streamen om de gehele show binnen die periode af te krijgen. Handig als je bijvoorbeeld weet dat een bepaalde serie van Netflix gaat verdwijnen, en je alsnog het gehele avontuur op tijd wilt bingen.

Even intrigerend als ontrustend

Of als je tijdens een vakantie die ene prestigieuze show van HBO wilt kijken die je al jaren op de planning hebt staan. Ook een leuke: het nostalgische eerste seizoen van Pokémon opnieuw kijken. Can I Binge helpt je door de boel behapbaar te maken.

De kans is relatief klein dat je de website echt continu gaat gebruiken, maar het is op zijn minst even intrigerend als verontrustend om populaire sitcoms in te tikken en erachter te komen hoe belachelijk veel tijd je eraan kwijt bent. Confronterend, is het goede woord…

Het is zover: Netflix gaat account-delers aanpakken (en dit is hoe)

Can I binge series bingen
Een onmogelijke missie (Screenshot: Manners)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.