Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix brengt ouderwets zappen terug met langverwachte feature

Het aanbod van Netflix groeit wekelijks met tientallen series en films. Dat levert een merkwaardig luxeprobleem op: keuzestress. We kennen het allemaal: je wilt een serie, film of documentaire kijken, maar je blijft eindeloos door de titels op je favoriete streamingdienst scrollen. De oplossing? Play Something.

Dan is ouderwets televisie zappen opeens weer logisch. Gewoon iets voorgeschoteld krijgen, zonder gedoe. Ouderwets? Misschien, maar het is wel lekker makkelijk. Gelukkig snapt Netflix dat ook. Onlangs begon het bedrijf zelfs een heuse televisiezender te testen in Frankrijk, waarop Originals worden uitgezonden.

Netflix introduceert Play Something

In Nederland wordt nu ook een oplossing uitgerold. Geen televisiezender, maar een nieuwe feature op Netflix zelf. Dan hebben we het over Play Something. Dat is een nieuwe knop die automatisch vele Chrome-extensies overbodig maakt. Het is namelijk een soort roulette die voor jou bepaalt wat je moet gaan kijken.

Niet geheel willekeurig overigens. Netflix heeft een schat aan data, en weet precies wat je in het verleden hebt gekeken. De knop kan bijvoorbeeld de volgende aflevering aanzetten van een serie die je aan het kijken bent, een nieuwe film, of juist een favoriete romcom die je best een tweede keer wilt zien.

Netflix play something knop shuffle
Play Something (Afbeelding: Netflix)

Ouderwets zappen anno 2021

Bevalt de titel die Play Something voor je aanzet niet? Dan kun je direct doorklikken naar de volgende. Oftewel, ouderwets zappen, maar dan op de Netflix-manier, zonder midden in een film of een reclameblok te belanden. Want tja, het is wel 2021.

Play Something werd al twee jaar door de streamingdienst getest, onder verschillende namen. Zo dook de feature internationaal al op onder de naam ‘Shuffle Play’. Nu is de nieuwe knop blijkbaar eindelijk klaar om door iedereen gebruikt te worden. Op het moment van schrijven rolt Netflix de nieuwe feature wereldwijd uit.

Je vindt de Play Something-knop onder andere onder je profiel bij het selecteren van een profiel. Zo kun je dus met één druk op de knop beginnen met kijken. Verder kun je de feature selecteren in het menu aan de linkerkant van je scherm of in de tiende rij van de Netflix-homepage.

Pratende afstandsbediening

Dan rest ons enkel je erop te wijzen dat de streamingdienst zijn nieuwe feature introduceert met een… pratende afstandsbediening:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.