Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 4 apr 2019
Leestijd: 4 minuten

Diep triest! Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov gaan over het randje in nieuwe Twitter-ruzie

In veel vechtsporten is trash talk een geaccepteerd middel om je tegenstander te intimideren. Vooral in de UFC zijn er vele vechters die niet op hun mondje zijn gevallen. Bovenaan dat lijstje staat natuurlijk Conor McGregor. De Ier weet iedere keer weer in het hoofd van zijn tegenstander te komen. Daarbij zoekt hij altijd de grens op en gaat soms wel erg ver. Zo ook nu weer, maar de reactie van Khabib Nurmagomedov verdient ook absoluut geen schoonheidsprijs.

Conor McGregor had er weer eens zin in gisteravond. De Ier klom in de digitale pen en begon zijn Twitter-rampage met een aanval op één van zijn vele rivalen: Paulie Malignaggi. Conor werkte ooit samen met de bokser, maar dat liep niet bepaald lekker af. Wat er precies gebeurd is, lees je hier. Deze Paulie Malignaggi gaat binnenkort knokken tegen Artem Lobov en dat is een vriend van McGregor. Daarom gooide de Ier een enorme berg foto’s op Twitter om zijn vriend te helpen, maar vooral om zijn voormalig trainingsmaatje voor schut te zetten.

Tot zover nog niks aan de hand. Dit kan prima, maar Conor had er zin in en besloot om ook maar meteen een andere vijand aan te vallen. Het volgende slachtoffer werd Khabib Nurmagomedov en die kwam er een stuk minder genadig vanaf. De twee hebben, zoals je ongetwijfeld zult weten, nogal een verleden. Ook eerder deze week kregen ze het met elkaar aan de stok. Aardig waren ze toen niet, maar het ging er nog redelijk netjes aan toe. Het ging toen vooral over sport en geld.

Conor McGregor noemt de vrouw van Khabib een handdoek

Nu niet, want The Notorious opende de aanval op het privéleven van de kampioen uit Rusland. In onderstaande Twitter-post noemt Conor McGregor de vrouw van Khabib een handdoek. Later voegde hij hieraan toe dat er waarschijnlijk een geit onder het witte laken zit.

Moest alleen de vrouw van Khabib het ontgelden? Nee, ook de landgenoten van de man uit Dagestan waren aan de beurt. McGregor deelde een foto met daarop Khabib, Zubaira Tukhugov en Ruslan Magomedov. Tukhugov is twee jaar geschorst vanwege doping en was één van de vechters die Conor McGregor aanviel na het gevecht tegen Khabib. Magomedov werd onlangs levenslang geschorst omdat hij al meerdere malen betrapt is op het gebruik van verboden middelen.

Khabib: “je bent gewoon een verkrachter”

Dat Khabib Nurmagomedov hier niet zo blij mee was en wat terug wilde doen, is begrijpelijk. Hoe? Nou, door in te spelen op de aanklacht die werd ingediend tegen de vechter uit Dublin. McGregor wordt beschuldigd van grensoverschrijdend seksueel gedrag. Khabib besloot alvast een conclusie te trekken en noemt zijn aartsrivaal een verkrachter.

Tijd voor een rematch

Beide heren gaan dus los op elkaars privéleven en niet bepaald op een ludieke manier. Misschien is het beter als ze gewoon weer samen de octagon in gaan. Helaas liet Conor McGregor onlangs weten dat hij gestopt is. Althans, dat wilde hij ons laten geloven, want onderstaande tweets vertellen een heel ander verhaal.

Conor McGregor is blijkbaar toch nog niet klaar met de UFC. Heel verrassend is dat niet, maar het is natuurlijk wel fijn om te horen dat de Ier gaat terugkeren. Af en toe worden we gek van hem, maar hij blijft een eindeloze bron van entertainment. Wat ons betreft kan Khabib vs. McGregor II gewoon geboekt gaan worden.

Andere plannen

Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, moeten we nog maar zien. Khabib wil liever deze tegen deze mannen vechten en McGregor stuurde eerder deze week een uitdaging naar deze bekende Hollywood acteur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Complex

Reageer op artikel:
Diep triest! Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov gaan over het randje in nieuwe Twitter-ruzie
Sluiten