Scheidsrechter vertelt waarom hij niets deed tegen valsspelende McGregor

De naam Herb Dean zal je misschien niet bekend in de oren klinken, maar als je regelmatig UFC kijkt, heb je hem zeker een keer gezien. Deze man is namelijk één van de grotere scheidsrechters in de MMA wereld. Het is dan ook niet zo gek dat Dean werd uitgekozen om het gevecht tussen Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov te leiden. Dit deed hij prima, maar achteraf vroegen fans zich wel af of hij niet meer had moeten toen tegen het valsspelen van The Notorious.

Als je het gevecht gezien hebt, dan weet je waarschijnlijk wel waar we het over hebben. De vechter uit Ierland lapte vier regels aan zijn laars, maar daar werd hij niet voor gestraft. Benieuwd wat McGregor precies deed wat niet mocht? Klik dan hier. Uiteindelijk had dit gelukkig geen invloed op de uitkomst, want zelfs met valsspelen was hij kansloos tegen de man uit Dagestan. Omdat er vervolgens een enorme vechtpartij uitbrak, verdween de onsportiviteit van Conor naar de achtergrond.

Khabib mag Herb Dean dankbaar zijn

Omdat er in de afgelopen week toch veel aandacht was voor de trucjes van Conor besloot Herb Dean zijn werkwijze te delen. Via Instagram wilde hij laten weten waarom hij niet ingreep en dat we daar juist blij mee moeten zijn. Het belangrijkste dat hij ons vertelt, is dat hij niet wil ingrijpen, tenzij het echt niet anders kan. Om het gevecht zo eerlijk en natuurlijk mogelijk te houden, liet hij het gedrag van Conor McGregor toe.

Instagram post by @herbdeanmma * Oct 14, 2018 at 5:06pm UTC

4,016 Likes, 159 Comments – @herbdeanmma on Instagram

Zoals je in bovenstaande video kunt horen, is Herb Dean van mening dat Conor McGregor weinig voordeel haalde uit zijn onsportieve acties. Daarom liet hij de wedstrijd doorlopen en dat was ook de juiste beslissing. Khabib kon zo namelijk grip houden op het gevecht en Conor McGregor behoorlijk hard slopen. Onze complimenten voor Herb Dean.

Hoe het niet moet

Scheidsrechter zijn bij een UFC gevecht is namelijk geen gemakkelijke taak. Je bent namelijk ook verantwoordelijk voor de gezondheid van de vechters. Iets dat Mario Yamasaki ooit vergat en vervolgens zijn baan kwijtraakte. Hij liet een gevecht namelijk veel te lang doorgaan. Dat leverde deze behoorlijk heftige beelden op die perfect laten zien hoe belangrijk een goede scheidsrechter is.

Shockmansion

Reageer op artikel:
Scheidsrechter vertelt waarom hij niets deed tegen valsspelende McGregor
Sluiten