Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 29 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Jake Paul wil met slinkse truc Conor McGregor verleiden tot boksgevecht

Jake Paul is hard op weg om een grote naam te worden in de vechtsportwereld. De YouTuber won tot nu toe al zijn boksgevechten en versloeg een maand geleden UFC-vechter Ben Askren. Dat succes smaakt naar meer, dus richt Jake Paul zijn vizier nu op de echt grote namen. En Conor McGregor staat bovenaan het verlanglijstje.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom de grofgebekte Ier zijn droom tegenstander is, namelijk geld en aandacht. Jake Paul heeft nu drie keer in de ring gestaan, maar vocht nog nooit tegen een bokser. En dat is niet omdat hij die kans niet kreeg. Zo legde de YouTuber een uitdaging van professioneel bokser Tommy Fury naast zich neer. Niet omdat hij bang is, maar omdat het niet genoeg opleverde.

Conor McGregor vs Jake Paul

De YouTuber doet het voor de kijkcijfers en dus komt hij steeds vaker uit bij de UFC. De welbekende MMA-organisatie zit vol grote namen die samen miljoenen kijkers trekken. Daarnaast zijn veel UFC-vechters zeer uitgesproken karakters die niet vies zijn van trash talk. Het is daardoor heel eenvoudig om in aanloop naar het gevecht een enorme hype op te bouwen.

Er zijn genoeg interessante kandidaten voor Jake Paul, maar Conor McGregor is de absolute nummer één. Niemand trekt zoveel kijkers als The Notorious. Helaas heeft de Ier al laten weten dat hij niet zit te wachten op ‘YouTube Boxing’. Toch geeft Paul nog niet op. De YouTuber heeft zelfs al een plan om de best betaalde UFC-vechter ooit te verleiden tot een boksgevecht.

De weg naar Conor McGregor

Jake Paul richt zijn pijlen nu eerst op Nate Diaz. Niet alleen omdat hij een grote naam en potentieel kijkcijferkanon is, maar vooral vanwege zijn verleden met Conor McGregor. Nate Diaz vocht al twee keer tegen de Notorious en won het eerste gevecht. Jake Paul denkt dat hij een goede kans maakt tegen Diaz en probeert zo in beeld te komen bij McGregor.

UFC-baas gaat los op Jake Paul na nieuwe flirt richting Conor Mcgregor

“Wanneer de mensen zien hoe ik hem (Nate Diaz) vernietig, zullen ze verbaasd achterblijven. Ze weten dan niet hoe ze moeten reageren en zullen denken dat het doorgestoken kaart is. Vanaf dat moment kan Conor McGregor niet meer om mij heen, omdat ik de man heb verslagen die hem heeft verslagen,” aldus Jake Paul.

Nate Diaz druk in de UFC

Of dit plan gaat werken is de vraag, maar Jake Paul heeft er in ieder geval wel goed over nagedacht. Nate Diaz zelf heeft nog niet gereageerd op het plan van de YouTuber en lijkt zich vooral te willen focussen op zijn volgende UFC-gevecht. De Amerikaan staat op 16 mei tegenover Leon Edwards.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.