Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 22 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

UFC-baas gaat los op Jake Paul na nieuwe flirt richting Conor Mcgregor

Afgelopen weekend werd UFC-vechter Ben Askren tegen alle verwachtingen in verslagen door YouTuber Jake Paul. De filmpjesmaker sloeg de oud Bellator-kampioen al in de eerste ronde van dit boksgevecht knock-out. Voor Jake Paul is dat zijn derde overwinning op rij, maar hij wil natuurlijk meer. De grofgebekte YouTuber richt zijn pijlen nu op Conor McGregor, en daar is vooral UFC-baas Dana White totaal niet blij mee.

Jake Paul zoekt al lange tijd ruzie met Conor McGregor, met maar één doel: een gevecht. De Ier mag dan wel wat weggezakt zijn op de ranking, hij blijft de grootste UFC-vechter van dit moment. Niemand kan tippen aan zijn kijkcijfers. Dat zie je ook terug aan de inkomsten. Conor McGregor haalt met ieder gevecht weer een megabedrag binnen, en daar willen anderen graag van profiteren. Een gevecht met McGregor is vooral goed voor je portemonnee.

Jake Paul mikt op Conor McGregor

Dat ziet Jake Paul wel zitten en hij probeert dat op slinkse wijze voor elkaar te krijgen. Via social media maakt de YouTuber flink ruzie met Conor McGregor om zo het vuur wat op te stoken. Na zijn overwinning op Askren liet Jake Paul weten dat hij klaar is voor de volgende stap. En dan heeft hij het niet alleen over een hoger niveau, maar ook over een grotere naam. “Ik wil drie of vier miljoen betalende kijkers trekken. Wie gaat mij aan dat aantal helpen?” aldus Jake Paul.

De vraag stellen is hem beantwoorden. Voor dit soort aantallen kun je eigenlijk alleen aankloppen bij een bokser als Floyd Mayweather of een grote naam als Conor McGregor. Optie nummer twee lijkt een stuk makkelijker te regelen. Daarom doet Jake Paul goed zijn best om bij hem in beeld te blijven. Er is alleen één iemand die daar absoluut niet blij mee is.

UFC-baas is furieus

Dana White is furieus en helemaal klaar met Jake Paul. De grote baas van de UFC waarschuwt de YouTuber dat hij hier echt mee moet stoppen. “Waarom ga je niet tegen een F**** bokser vechten? Waarom blijven deze gasten praten over UFC-vechters?” aldus Dana White tegenover Yahoo Sports. De grote baas van de UFC is zelfs bereid om zijn advocaten aan het werk te zetten.

Conor McGregor annuleert gevecht tegen ‘hersendode hillbilly’ Poirier

Of het tot een zaak gaat komen, is nog maar de vraag. Conor McGregor heeft eerder laten weten dat hij niet echt geïnteresseerd is in een gevecht tegen Jake Paul. De Ier wil zich nu focussen op zijn UFC-carrière. Toch kunnen we het nooit helemaal uitsluiten. Conor McGregor zette onlangs een streep door zijn volgende UFC gevecht, dus wie weet wil hij tussendoor wel even de boksring in. We gaan het zien.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.