Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 14 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Conor McGregor annuleert gevecht tegen ‘hersendode hillbilly’ Poirier

UFC-vechter Conor McGregor heeft een streep gezet door het gevecht tegen Dustin Poirier. De twee kregen het op twitter met elkaar aan de stok. Poirier betichtte The Notorious ervan dat hij een beloofde donatie van een half miljoen euro niet zou hebben overgemaakt. Dat schoot McGregor in het verkeerde keelgat: “Het gevecht gaat niet door, trouwens. Ik zoek wel iemand anders, hersendode hillbilly!”

De twee zouden op 10 juli voor de derde keer tegenover elkaar staan. In 2014 won Conor McGregor en begin dit jaar nam Dustin Poirier wraak door de Ier knock-out te slaan. Iets wat tot dat moment nog geen enkele UFC-vechter gelukt was. Aankomende zomer zou de tweestrijd beslist gaan worden met een derde gevecht, maar deze staat nu dus op losse schroeven.

Conor McGregor zet streep door gevecht tegen Poirier

Aanleiding tot deze ruzie is een donatie van Conor McGregor. De Ierse vechtersbaas zou een half miljoen euro beloofd hebben aan de Good Fight Foundation van Dustin Poirier. Volgens de Amerikaan heeft hij dit megabedrag nog steeds niet ontvangen en krijgt hij ook geen reactie meer van kamp McGregor: “Je beloofde een donatie, maar je team stopte met antwoorden na ons gevecht in januari. Zie je snel en zal je het op 10 juli betaald zetten.”

Zoals je hierboven kunt zien, liet een reactie van Conor McGregor uiteraard niet lang op zich wachten. De grofgebekte Ier is niet op zijn mondje gevallen en kwam met een verklaring via Twitter. De voormalig UFC-kampioen wil eerst weten wat de foundation met het geld van plan is. The Notorious zegt dat hij altijd op die manier te werk gaat. McGregor wil graag veel geld doneren, maar alleen als hij zeker weet dat er wat goeds mee gebeurt.

Hersendode hillbilly

Een voor Conor McGregor begrippen zeer redelijk bericht. Zou hij dan eindelijk de rust gevonden hebben? Die hoop verdween niet veel later als sneeuw voor de zon toen The Notorious nog een tweet de wereld in gooide. Deze is een stuk minder vriendelijk. Zo noemt hij Dustin Poirier een hersendode hillbilly en gaat er wat hem betreft een streep door het gevecht op 10 juli.

Dustin Poirier besloot vervolgens nog wat olie op het vuur te gooien. De hoogst geplaatste lightweight-vechter in de UFC reageerde met een video. Zoals je hierboven kunt zien is dit het moment waarop hij Conor McGregor knock-out sloeg.

Conor McGregor is populair genoeg

De UFC heeft nog niet bevestigd dat het gevecht definitief van de baan is. Misschien kan Dana White nog wat lijmen en Conor McGregor overtuigen om terug te komen op zijn beslissing. Mocht dat niet lukken, dan is het overigens geen probleem om een vervanger te vinden.

Zoals je ziet wil Michael Chandler de plek van Dustin Poirier wel overnemen. De drievoudig Bellator-kampioen is bezig aan een opmars in de UFC. Op 15 mei staat hij in zijn eerste titelgevecht op het hoogste niveau tegenover Charles Oliveira. Hij is blijkbaar zo overtuigd van zijn eigen kunnen, dat hij nog geen twee maanden later alweer kan vechten. Aan zelfvertrouwen is dus geen gebrek.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.