Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 24 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Conor McGregor genadeloos hard neergeslagen bij UFC-comeback

Een jaar geleden was Conor McGregor de gevierde man door bij zijn comeback Donald Cerrone op unieke wijze te verslaan. De Ier hoopte dit trucje afgelopen nacht te herhalen, maar dat liep anders. Zijn tegenstander Dustin Poirier was goed voorbereid en sloeg genadeloos hard toe in de tweede ronde.

Het was moeilijk om vooraf een favoriet aan te wijzen. Volgens de ranglijst zou Dustin Poirier moeten winnen. De Amerikaan staat tweede achter kampioen Khabib Nurmagomedov en interim-kampioen Justin Gaethje. Conor McGregor staat met een vierde plek twee posities lager. De twee UFC-veteranen ontgaan elkaar op papier dus weinig, en dat was ook zo in de octagon.

McGregor komt goed uit de startblokken

De eerste ronde ging het over en weer. Poirier scoorde een takedown en deelde een aantal aardige trappen uit. Toch leek Conor McGregor het beste te scoren bij de jury. Die Ier deelde een aantal aardige tikken uit, maar de kin van Dustin Poirier kon het hebben. Dat was precies waar McGregor niet op hoopte, want hoe langer de partij zou duren, hoe beter dat zou zijn voor de onvermoeibare Poirier.

Conor McGregor slaagde er niet in om Dustin Poirier in de eerste ronde knock-out te slaan (iets wat hem bij hun eerste ontmoeting in 2014 nog wel lukte). De Amerikaan kon vervolgens zijn game-plan verder uitvoeren. Hij loerde op zijn kans en trapte ondertussen de benen van McGregor tot puin. Hierdoor verloor The Notorious zijn snelheid en beweeglijkheid, en daarmee ook twee van zijn belangrijkste wapens.

Poirier slaat genadeloos hard toe

Dustin Poirier profiteerde hier halverwege de tweede ronde optimaal van. Conor McGregor kon geen kant meer op en werd getrakteerd op een spervuur van stoten. Poirier wist dat dit het moment was om het gevecht te beslissen en zette goed door. Zijn tegenstander kon niet meer op zijn benen blijven staan. Eenmaal op de grond kreeg McGregor nog een aantal flinke tik en ging vervolgens out. De scheidsrechter van dienst greep in waardoor Poirier een TKO aan zijn record kon toevoegen.

Conor McGregor in 2021

Na afloop was de blijdschap enorm, maar Poirier is nog niet klaar. Zo liet de Amerikaan weten dat het nu pas 1-1 staat en dat er misschien nog een rematch moet komen. Daar is Conor McGregor waarschijnlijk wel voor te porren. Na afloop liet de Ier weten dat hij weer wat actiever wil zijn in de UFC. Eén gevecht per jaar is te weinig, dus we gaan The Notorious dit jaar nog wel een keer terugzien in de octagon.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.