Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 19 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Conor McGregor sloopt Cerrone op unieke wijze en beleeft droomrentree

Conor McGregor stond in de nacht van zaterdag op zondag voor het eerst in anderhalf jaar weer in de octagon. Na zijn nederlaag tegen Khabib Nurmagomedov was de Ier gebrand op nieuw succes in de UFC. Zijn eerste tegenstander in deze tocht naar eerherstel was UFC-legende Donald ‘Cowboy’ Cerrone. Een geharde tegenstander met veel records, maar daar had de Amerikaan weinig aan in zijn gevecht tegen de herboren Conor McGregor.

In aanloop naar deze partij had Conor McGregor nog gezegd dat hij het gevecht wilde gaan opbouwen. Niet direct voor de overwinning gaan, zoals we gewend zijn van de Ier, maar Cerrone gedurende de rondes slopen. Toen de bel eenmaal geklonken had, bleek dat plan in de prullenbak te zijn gegaan. Met volle overtuiging dook The Notorious het gevecht in en verraste vriend en vijand met een paar moves die we niet vaak zien.

Conor McGregor toont nieuw wapen

Na een vliegende stoot belandde Conor McGregor in een clinch met Donald Cerrone en daar deed de Ier iets dat we nog niet gezien hadden. Met zijn schouder/sleutelbeen beukte hij Cowboy vol in het gezicht. Tot drie keer toe kreeg de Amerikaan een beuk op zijn neus en daar had hij zeker niet op gerekend. En die tikken kwam Cerrone dan ook niet meer te boven. Eenmaal uit de clinch probeerde de Amerikaan te herstellen, maar kreeg daar de kans niet voor.

Check het hele gevecht hieronder:

Conor McGregor gaf zijn tegenstander geen tijd om bij te komen. Terwijl iedereen een stoot met links verwachtte, zwiepte de Ier zijn linkerbeen omhoog en raakte Cerrone vol in het gezicht. Vanaf dat moment werd duidelijk dat het gedaan was. Met een paar flinke stoten met links maakt The Notorious het gevecht af. Slechts veertig seconden had Conor McGregor nodig om te bewijzen dat hij nog steeds tot de absolute top van de UFC behoort.

De UFC welterweight divisie heeft er een uitdager bij

Dat deed Conor McGregor dus allemaal in de welterweight divisie. Een zwaardere gewichtsklasse dan we van hem gewend zijn. Voorheen was de Ier namelijk featherweight en lightweight kampioen. Toch is deze divisie niet helemaal nieuw voor Conor McGregor. In 2016 vocht hij twee keer tegen Nate Diaz op dit gewicht. Nu is de vraag of hij op dit gewicht gaat blijven om kampioen Usman de ontkronen, of terug wil naar de lightweight divisie om wraak te nemen op Khabib. Dat laatste kan mogelijk al in april gaan gebeuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Conor McGregor sloopt Cerrone op unieke wijze en beleeft droomrentree
Sluiten