Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

The Tomorrow War: Chris Pratt reist door de tijd in futuristische oorlogsfilm

Hoe bewijs je als regisseur dat je alle kanten op kunt? Door na The LEGO Batman Movie 1 en 2 een film te maken waarin Chris Pratt door de tijd reist om op bloederige wijze aliens uit te schakelen. Dat is precies wat Chris McKay doet met The Tomorrow War, een nieuwe science-fiction-film die op 2 juli uitkomt op Amazon Prime Video.

Ook in Nederland, waar de dienst overigens nog steeds slechts 2,99 euro per maand kost.

The Tomorrow War

In The Tomorrow War speelt Chris Pratt een leraar en huisvader die een vrij doorsnee leven leidt. Tot er opeens een groep tijdreizigers uit het jaar 2051 opduikt. Ze hebben een urgente boodschap: over dertig jaar staat de mensheid op het punt om een wereldwijde oorlog tegen aliens te verliezen. Ze zijn terug in de tijd gereisd om soldaten en burgers te rekruteren. Hun laatste hoop.

Één van hen is de door Pratt gespeelde Dan Forester. Hij besluit met de tijdreizigers mee te gaan, gemotiveerd om de toekomst van zijn jonge dochtertje veilig te stellen. Daarvoor werkt hij samen met een briljante wetenschapper (Yvonne Strahovski) en zijn vader (J.K. Simmons), waarmee hij een niet al te beste relatie heeft. Kunnen ze  het lot van onze planeet herschrijven?

The Tomorrow War: Chris Pratt reist door de tijd in futuristische oorlogsfilm
De soldaten staan klaar (Afbeelding: Amazon Prime Video)

De grote oorlogsfilm van 2020

Het was eigenlijk de bedoeling dat The Tomorrow War de grote kerstfilm van vorig jaar zou worden. Topplan, tot de pandemie roet in het eten gooide en half Hollywood vorig jaar zijn blockbusters opschoof. De science-fiction-film met Chris Pratt werd verschoven naar juli dit jaar, maar dat bleef een risicovol vooruitzicht. Paramount besloot het het zekere voor het onzekere te nemen en verkocht The Tomorrow War aan Amazon.

Wat anders dan een spectaculair bioscoopbezoekje tijdens de feestdagen, maar goed, het betekent in ieder geval dat ook wij in Nederland de film op 2 juli direct kunnen streamen. De eerste teaser trailer wijst op een Jaws-achtige situatie, waarbij vooral de dreiging van de aliens een grote rol speelt, in plaats van dat we de aliens zelf direct te zien krijgen. En hoe. De stad die in de fik staat, bloed dat in het rond spat: dit is geen vriendelijke LEGO Movie.

Al met al maakt deze eerste trailer het vooral des te zuurder dat we The Tomorrow War niet in de bioscoop kunnen gaan zien. Juist dit soort grote blockbusters, dit soort spektakelwerk, komt het beste tot zijn recht op het witte doek. Op 2 juli gaan we op Amazon Prime Video ontdekken of de oorlogsfilm ook op je eigen televisie overeind blijft.

Rotten Tomatoes’ nieuwe beste film aller tijden is… een kinderfilm

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.