Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 jul 2023
Leestijd: 4 minuten

Nieuw op Netflix: 10 grote films, waaronder Top Gun

Netflix schrapte eind vorige maand meer dan honderd films. Gelukkig groeit het aanbod van de streamingdienst nu weer gestaag. Vooral de afgelopen dagen voegde Netflix weer een aantal grote films toe, waaronder prijswinnende topfilms.

10 nieuwe grote films op Netflix

We zetten ze alle tien voor je op een rijtje. Van de 80’s-nostalgie van Blue Thunder en Top Gun tot de tegenvallende nieuwe spin-off van Bird Box, die afgelopen weekend op Netflix verscheen. Kijk ze!

De Johnny English-trilogie

James Bond is sinds Daniel Craig de rol speelt opnieuw uitgevonden. De films zijn moderner en vooral serieuzer geworden. Niet meer de campy humor waar de films met Pierce Brosnan bol van stonden. Mis je die periode toch? Dan heeft Netflix een heerlijke trilogie voor je binnengehaald: Johnny English is terug!

Regisseur Peter Howitt liet ons in 2003 kennismaken met een Rowan Atkinson zoals je ‘m nog niet kende. De Mr. Bean-acteur speelde een duidelijke persiflage op James Bond. In de eerste film is de elite van de Britse geheime dienst uitgeschakeld door een bom. Als noodgreep moet de MI7 dan maar Johnny English inschakelen, een totaal onbekwame geheim agent. Het leverde een heerlijke flauwe achtbaanrit vol actie en humor op, die ook anno 2023 nog prima te pruimen is.

De twee sequels, Reborn en Strikes Again, zijn wat minder sterk. Maar ach, als je dan toch klaar zit met een bak popcorn en de juiste verwachtingen, dan kun je wel op een heerlijke marathon rekenen. Een mooie zoethouder tot de volgende James Bond wordt aangekondigd!

De Bridget Jones-trilogie

Daarnaast kun je ook met je partner voor de duizendste keer weg gaan zwijmelen bij de Bridget Jones-films. Alle drie de delen zijn namelijk vanaf nu op Netflix te streamen. Van de eerste uit 2001, waarin de dertigplusser en eeuwige vrijgezel Bridget Jones op zoek gaat naar een man, tot het verrassende derde deel uit 2016, waarin ze opnieuw single is, met een kind op komst.

Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant: het is confronterend om ze ouder te zien worden, vooral in het geval van de haast onherkenbare Zellweger in Bridget Jones’s Baby, maar de Bridget Jones-films zijn de pure comfortfood onder de romantische komedies. Of je ze nou voor de eerste of de twintigste keer kijkt.

The Pianist

Toch op zoek naar wat degelijker kijkmateriaal? Dan heeft Netflix ook weer opnieuw de topfilm The Pianist voor je klaar staan. Roman Polanski vertelt het verhaal van de Poolse pianist Wladyslaw Szpilman, die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de tirannie van de nazi’s zijn Warschau langzaam vernietigd ziet worden. Deportaties, de getto’s, het verzet: Szpilman tracht te overleven terwijl zijn familie en vrienden worden uitgemoord. Aangrijpend meesterwerk, gebaseerd op zijn memories.

Blue Thunder

We gaan de lucht in! Niet alleen in Top Gun (zie hieronder), maar ook in Blue Thunder. Een iets minder bekende doch zeer vermakelijke actiefilm uit 1983. De film gaat over een speciale helikopter die voor de politie is gebouwd. Het indrukwekkende staaltje techniek is uitgerust met hightech wapens en scanners waarmee objecten vanuit de lucht gevolgd kunnen worden. Wanneer de maker ontdekt wat de politie eigenlijk met het voertuig van plan is, besluit hij de helikopter te kapen. Het begin van een spectaculaire achtervolging. Heerlijk hersenloze 80’s-film!

Top Gun

Heb je vorig jaar ook genoten van Top Gun: Maverick en heb je trek in meer? Dan kun je naast een absurde Chinese kopie ook weer eens het origineel aanzetten. Want waar SkyShowtime Maverick in handen heeft, kun je nu ‘gewoon’ op Netflix de film streamen waarmee het allemaal begon, in 1986. We volgen een jonge Maverick en daarmee een jonge Tom Cruise, die aangenomen wordt bij een keiharde marine-opleiding voor piloten. De rest is (film)geschiedenis!

Bird Box Barcelona

We hebben slecht nieuws voor Bird Box-fans. Ja, na bijna vier jaar staat er nu eindelijk een nieuwe Bird Box-film op Netflix, maar we moeten helaas concluderen dat de Spaanstalige spin-off behoorlijk belabberd is. De film is op het moment van schrijven wereldwijd de best bekeken Netflix-film, maar de recensies zijn genadeloos. Daarover vertellen we je meer in dit artikel, waarin je ook meer te weten komt over de synopsis van Bird Box Barcelona.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.