Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 30 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Het ‘betaalbare’ horloge waarmee Djokovic de Australian Open won

Novak Djokovic heeft zijn status als tennis -en stijlicoon nog maar eens onderstreept. Mister Australian Open won het grandslamtoernooi al voor de tiende keer en zoals gebruikelijk nam hij de trofee in ontvangst met een opmerkelijk luxe horloge rond de pols. Dit is zijn relatief betaalbare Hublot Big Bang MECA-10.

Het Australian Open-horloge van Novak Djokovic zal je geen arm of been kosten zoals de Richard Mille waarmee eeuwige rivaal Rafael Nadal Roland Garros won in 2020. Of zoals de onwijs dure Rolex van de voor altijd ongrijpbare GOAT, Roger Federer. Maar met de limited editions van Hublot kun je waarschijnlijk wel een huis (of een bewoonbaar vliegtuig) kopen.

De MECA-10 van Djokovic hoort thuis in de Big Bang-reeks van Hublot. Volgens het luxemerk zijn het de eerste horloges waarvan de kast met keramiek vervaardigd is, speciaal met als doel het tikgeluid van de wijzers mooier en akoestisch te laten klinken. Van de witte en zwarte ‘limited editions’ in het filmpje hierboven zijn elk slechts achttien exemplaren ooit gemaakt. Prijskaartje? Ruim 200.000 euro.

De Hublot Big Bang MECA-10 van Novak Djokovic

Maar het Hublot-horloge dat Novak Djokovic om de pols had tijdens de prijzenceremonie van de Australian Open kost gelukkig een stuk minder.

Als ambassadeur van Hublot heeft multimiljonair Djokovic de luxe-horloges dan ook voor het uitkiezen. En waarom zou je voor duur gaan, als je de tijd ook ‘betaalbaar’ en stijlvol kan aflezen?

Hublot Big Bang Meca-10, novak djokovic, australian open, horloge
(Afbeelding: Hublot)

De kast van de Hublot Big Bang MECA-10 is dankzij het gezandstraald, glanzend blauwe keramiek bijna volledig krasbestendig en meet 45 millimeter in diameter. De band is gemaakt van zwart en blauw gestructureerd rubber en ook al is het horloge waterbestendig, kun je niet meer dan een paar meter diep het water in duiken. Wat dit horloge bijzonder interessant maakt, is de batterijreserve van 10 dagen. Een teller geeft aan hoeveel dagen autonomie er nog resteren voordat het horloge opnieuw moet worden opgeladen.

horloge, djokovic, australian open, hublot
(Afbeelding: ANP)

Je koopt de Hublot van Novak Djokovic hier voor 25.200 euro. Een stuk meer dan een Apple Watch, maar nog steeds een relatieve peulenschil in de wereld van luxe-horloges.

Het prijzengeld van de Australian Open 2023

En al zeker als je weet wat het prijzengeld van de Australian Open is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.