Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 11 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Het prijzengeld van Novak Djokovic: dit verdiende hij in zijn carrière

De Servische tennislegende Novak Djokovic heeft voor de zevende keer in zijn carrière Wimbledon gewonnen. Dat betekent dat hij 2 miljoen pond aan prijzengeld mee naar huis neemt, omgerekend 2.361.995 euro. Hij is de best betaalde tennisser ooit, en die voorsprong is nog maar eens vergroot. In dit artikel lees je wat hij in totaal heeft verdiend tijdens zijn carrière.

Het totaal aantal Grand Slams staat nu in ieder geval op 21. Dat is eentje meer dan Roger Federer en eentje minder dan Rafael Nadal. Zijn eerste Grand Slam won hij in 2008, de Australian Open. Twee jaar daarvoor had hij in Amersfoort al zijn eerste proftoernooi gewonnen.

Novak Djokovic op Wimbledon 2022

De eerste drie rondes van Wimbledon 2022 overleefde Novak Djokovic dit jaar zonder moeite. De eerste weerstand ervoer hij tegen de Nederlandse rijzende ster Tim van Rijthoven, die een set van hem wist af te snoepen. De Serviër sprak dan ook met veel respect en lovende woorden over de Nederlander, die overigens ook aardig wat prijzengeld mee naar huis mocht nemen.

In de kwartfinale stond Djokovic uit de dood op, zoals alleen hij dat kan, tegen de Italiaan Jannik Sinner. Na de eerste twee sets vrij kansloos verloren te hebben, sleepte hij alsnog de overwinning uit het vuur. Tegen de Britse tennisser Cameron Norrie verloor hij in de halve finale de eerste set, waarna de Serviër over de publiekslieveling heen walste. En ook in de finale tegen enfant terrible Nick Kyrgios verloor hij alleen de eerste set. De verliezend finalist uit Australië ging met 1.050.000 pond (omgerekend 1.240.047 euro) naar huis. Daar kan hij heel veel Nike Air Jordans van kopen.

Het totale prijzengeld in de carrière van Djokovic

Voor Wimbledon was Novak Djokovic al de best betaalde speler ooit. Zijn totale prijzengeld voor het toernooi was 154.311.498 euro. Nu staat de teller op 156.673.490 euro. Doordat we de bedragen hebben omgerekend in euro’s, kan het een paar euro’s afwijken. Tel hier de sponsorgelden bij op, en je snapt dat de tennislegende de wereldvoorraad van Servische ezelkaas ooit opkocht.

Check ook de top 10 best betaalde tennissers ooit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.