Felix Decavel
Felix Decavel Formule 1 30 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

F1-simulator in privéjet Verstappen: zoveel uren extra kan hij trainen

Max Verstappen laat niets aan het toeval over. De Nederlandse Formule 1-piloot heeft naar verluidt in zijn privéjet een racesimulator geïnstalleerd die zijn parcourskennis ook in de lucht bij moet spijkeren. Hoeveel uren extra kan hij daardoor aan het trainingsschema toevoegen?

Heb je de Formule 1-kalender van 2023 al bekeken? In plaats van het circuit van Le Castellet waar Verstappen in 2022 de Grand Prix van Frankrijk won, scheuren de bolides dit jaar voor het eerst over de Strip van Las Vegas. En ondanks eerdere berichten over een Portugees alternatief komt er ook geen vervanger voor de Chinese Grand Prix die al voor het vierde jaar op rij van de baan is.

Met andere woorden zullen Formule 1-coureurs hun tijd in de racesimulator goed kunnen gebruiken. En om een streepje voor te blijven op de concurrentie heeft Max Verstappen er naar verluidt niets beters op gevonden dan een virtuele cockpit in zijn Dassault Falcon 900EX te laten installeren, een privéjet van ongeveer 15 miljoen euro.

In ieder geval zal het interieur nóg unieker zijn dan de meest luxueuze vogels die over de Aarde vliegen.

Max Verstappen en de racesimulator in zijn privéjet

In een interview met het Duitse Sport1 liet Red Bull-adviseur Helmut Marko zijn licht schijnen op de opmerkelijke keuze van de Nederlandse Formule 1-held.

“Verstappen heeft zijn privéjet om laten bouwen zodat hij in de toekomst met een simulator rond kan vliegen. Dat is maar goed ook, want Max heeft deze afleiding nodig. Het heeft hem in ieder geval geen windeieren gelegd als je kijkt naar zijn twee wereldkampioenschappen.”

Max Verstappen is daarenboven een fervente eSporter. Hij maakt vaak zijn opwachting tijdens virtuele races, al zal het circuit van LeMans waarschijnlijk niet langer deel uitmaken van zijn trainingsregime nadat hij twee weken geleden er boos de brui aangaf. Check op zijn Twitch-kanaal alle virtuele races waaraan hij deelnam.

Dan maar trainen op circuits die wel deel uitmaken van het Formule 1-programma. Hopelijk schuift Verstappen bij verlies de schuld dan niet op de maker van de racesimulator.

Extra uren training voor Formule 1-seizoen

Aangezien Formule 1-teams bijna evenveel tijd doorbrengen in de lucht als op de grond, is het in ieder geval geen slecht idee om van die verloren tijd gebruik te kunnen maken.

Met maar liefst 240 (!) uren extra training ten opzichte van de Formule 1-concurrentie moet Max Verstappen het komende seizoen wel winnend afsluiten. Anders zijn de prijsstijgingen van ViaPlay nóg pijnlijker.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.