Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 25 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Harry Kane steunt One Love op WK in Qatar met peperdure Rolex

Zelfs de rijke oliesjeiks op het WK in Qatar zullen dit statement waarderen. Harry Kane werd recentelijk gespot met een peperdure regenboog-Rolex om de pols. Meer dan vermoedelijk is het opvallende horloge een subtiele uiting van kritiek op de beslissing van de FIFA om de One Love-armband te verbannen.

Engelse supporters maken zich als kruisvaarders ronduit belachelijk op het WK in Qatar. En ook de FIFA kan er wat van. Op het laatste moment maakte de voetbalorganisatie duidelijk dat het dragen van een One Love-armband bestraft zou worden met een gele kaart.

Toch geen protest dus tegen het onderdrukken van de LGTBQ+-gemeenschap in de oliestaat. Of wel?

De zeldzame One Love-Rolex van Harry Kane

Harry Kane is op het WK in Qatar gespot met een Rolex-horloge van meer dan 600.000 euro. En er zou een One Love-boodschap verscholen liggen achter het dragen van dit peperdure uurwerk.

De ‘Cosmograph Rainbow Daytona’ staat namelijk bekend als het ‘regenboog-horloge’. Rond de rand van de wijzerplaat zijn alle kleuren van de regenboog afgebeeld. Maar de meeste fans op het WK in Qatar hebben helaas geen toegang tot deze ‘off-catalogue’ Rolex. Alleen de beste klanten en de bekendste ambassadeurs van het luxemerk kunnen het uurwerk voor Sinterklaas krijgen. In de catalogus van de Zwitserse horlogemaker staat de ‘One Love’-versie er niet eens tussen. Voor de Engelse stervoetballer Harry Kane is het echter geen probleem .

Bovendien zijn er verschillende varianten van de Cosmograph Daytona ‘Rainbow’ in omloop. Bij de afscheidswedstrijd van tennislegende Roger Federer had echtgenote Mirka er bijvoorbeeld ook een om de pols. Het achterhalen van de exacte prijs van de Rolex die Harry Kane droeg, is daarom niet eenvoudig. Veel hangt immers af van de hoeveelheid aan diamanten die het horloge versieren. Dit exemplaar kost je bijvoorbeeld al 775.000 euro.

Het dragen van een peperduur One Love-horloge op het WK in Qatar is gelukkig niet de enige manier om steun te betuigen aan de LGBTQ+-gemeenschap. Harry Kane kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een kleurloze armband te dragen.

Kleurloze Pride-armband voor WK in Qatar

Aangezien Pride-kleuren al snel in het vizier komen op het WK in Qatar, heeft Pantone een geniale oplossing bedacht voor de geplaagde One Love-beweging. De nieuwe Colors of Love-armband van de kleurenontwikkelaar vervangt de regenboog-tinten met hun werkelijke kleurcodes, waardoor de boodschap van het activisme-symbool niet verloren gaat.

Misschien een goed idee voor Virgil Van Dijk?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.