Felix Decavel
Felix Decavel Voetbal 23 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Pantone dist WK Qatar met geniale oplossing regenboog-armband

Pantone, een bedrijf dat kleurschakeringen ontwikkelt, heeft een geniale oplossing gevonden voor de geplaagde regenboog-armband (One Love) op het WK in Qatar. En sportfans van alle geuren en kleuren kunnen nu ook trots zwaaien met de iconische Pride-vlag. Zonder in de problemen te komen met de autoriteiten.

Als gastland voor het WK voetbal heeft Qatar onbedoeld een wereldtoneel gecreëerd om mensenrechtenkwesties aan de kaak te stellen. Een van de problemen die steevast de kop op steken is de criminalisering van relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht. Tijd dus voor Pantone om de LGBTQ+ gemeenschap een hart onder de riem te steken.

One Love: de regenboog op het WK in Qatar

Hoewel de FIFA en Qatar sportliefhebbers hebben verzekerd dat de regenboogvlag welkom is, moesten enkele fans van Wales hun regenboogmutsen voor de wedstrijd tegen Amerika toch afgeven. Het is bovendien niet de eerste keer dat de oliestaat een afspraak in de wind slaat. Op het laatste moment maakte de voetbalorganisatie ook duidelijk dat het dragen van een One Love-armband bestraft zou worden met een gele kaart. Alsof het schaamrood niet al op de wangen van het WK in Qatar gebrandmerkt staat. Dan maar zonder kleur, moet Pantone gedacht hebben.

Aangezien Pride-vlaggen al snel in het vizier komen op het WK in Qatar, heeft dé autoriteit op het gebied van kleuren een geniale oplossing bedacht. De nieuwe Colors of Love-vlag van Pantone vervangt de opvallende tinten van de LGBTQ+ regenboog met hun werkelijke kleurcodes, waardoor de boodschap van het activisme-symbool niet verloren gaat.

Kleurloze armband vol kleur

Vanop een afstand lijkt de sobere “regenboogvlag” op een witte vlag met zwarte strepen. Maar het onopvallende design zou de Qatarese autoriteiten wel eens om de tuin van het WK kunnen leiden. En Pantone heeft ook aan de voetballers zelf gedacht.

Ondanks de schijnbaar nietszeggende witte One Love-armband, lijkt het ons sterk dat de aanvoerders op het WK in Qatar zullen ingaan op het aanbod hierboven. Als antwoord roept de FIFA vast een speciale soort kaart met een gele kleurcode in het leven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.