Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 22 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

De smaak van Virgil van Dijk: 11 onmisbare essentials in zijn leven

Vlak voor het WK in Qatar begon, voelde modeblad GQ Virgil Van Dijk aan de tand over wat nou de meest onmisbare producten in zijn leven zijn. Technische snufjes, wonderzalfjes en luxe horloges passeerden allemaal de revue. Bekijk hieronder waar je de 10 essentials van Van Dijk kan inslaan en voor welke prijs.

Zowel fysiek als mentaal staat Virgil Van Dijk als een huis in het centrum van de Oranje defensie. De aanvoerder hoefde zich tegen Senegal ondanks een paar wankelmomenten niet om te draaien en lijkt zijn debuut op het WK in Qatar prima verteerd te hebben. Dat betekent vast dat de verdediger geen één van zijn 10 essentials vergeten in te pakken is. Vermoedelijk met dank aan zijn al even onmisbare vrouw. Die wij er nog even aan toevoegen als de elfde essential.

De essentials van Virgil Van Dijk

Dit zijn de tien producten die Virgil Van Dijk naar eigen zeggen zonder twijfel heeft ingepakt voor het WK in Qatar.

1. WHOOP

virgil van dijk, essentials
(Afbeelding: WHOOP)

De WHOOP is een persoonlijke fitnesscoach in de vorm van een armband om ervoor te zorgen dat je een topatleet wordt of blijft. Het lijkt op een horloge, maar dan zonder scherm. Dit apparaatje zal alle data van Van Dijk tijdens het WK in Qatar minutieus bijhouden: conditie, slaapgedrag, eetgewoontes,… Noem het maar op.

Prijs: 24 euro per maand

2. Audemars Piguet Royal Oak Offshore

Virgil Van Dijk, essentials, audemars piguet
(Afbeelding: Audemars Piguet)

Een zachte prijs zal je niet meteen vinden voor een horloge van het luxemerk Audemars Piguet. En al zeker niet voor de Royal Oak Offshore die Virgil Van Dijk om de pols draagt. Waarom? Omdat de ultra zeldzame limited edition alleen voor spelers van de kampioenenploeg van Liverpool bedoeld is. Als hij met Oranje het WK in Qatar wint, zal Van Dijk misschien nog een prachtexemplaar aan zijn collectie kunnen toevoegen. Wil je een ‘normale‘ Royal Oak Offshore? Dan betaal je al gauw 10.000 euro. Check ook zijn Patek Philippe.

Prijs: minstens 50.000 euro

3. JBL Xtreme 3

virgil van dijk, essentials, jbl spekaer
(Afbeelding: JBL)

Met dit draagbare beest van een speaker breng je overal de sfeer mee in huis. Virgil Van Dijk is niet voor niets de resident DJ van de kleedkamer tijdens het WK in Qatar.

Prijs: 209 euro

4. Zwitsal Baby Olie

virgil van dijk, essentials, zwitsal
(Afbeelding: Zwitsal)

Zelfs een beer als Virgil Van Dijk loopt liever rond met een gehydrateerde huid in de bakoven van het WK in Qatar. En het ruikt nog lekker ook.

Prijs: 4,45 euro

5. Nike Air Max 1s

virgil van dijk, essentials, nike
(Afbeelding: Nike)

Volgens Nike-liefhebber Van Dijk zijn dit de sneakers waarin hij zich het meest comfortabel voelt. Hij bestelt steevast hetzelfde model zodra het oude paar enkele rimpels te veel vertoont.

Prijs: 125 euro

6. iPad Pro

ipad pro, virgil van dijk
(Afbeelding: Apple)

Familieman Virgil Van Dijk zou nooit op verplaatsing kunnen gaan zonder iPad om zijn kinderen en vrouw mee te Facetimen. Daarnaast zorgt de tablet tijdens het WK in Qatar waarschijnlijk ook voor een welgekomen afleiding van voetbal dankzij streamingapps zoals Netflix en Amazon.

Prijs: 1.069 euro

7. Zonnebril van Saint Laurent

saint laurent, virgil van dijk
(Afbeelding: Saint Laurent)

Oorspronkelijk was deze unisex zonnebril van Saint Laurent in het bezit van zijn echtgenote. Maar na een vermoedelijk robbertje bekvechten, mocht Virgil Van Dijk de classy shades voortaan zelf op de neus zetten. Ideaal om zich te beschermen tegen de felle zon tijdens het WK in Qatar.

Prijs: 275 euro

8. Coco Cabana Cream

virgil van dijk, coco cabana
(Afbeelding: Coco Cabana Cream)

Deze Braziliaanse wonderzalf zal sowieso helpen wanneer Virgil van Dijk tegenover de gele kanaries komt te staan op het WK in Qatar. Met een geur geïnspireerd door de jonge groene kokosnoten waar ze in Brazilië van houden, steekt hij Neymar vast probleemloos in de broekzak.

Prijs: 20 euro

9. Rains Pet

virgil van dijk, rains pet
(Afbeelding: Rains)

Het weer in Liverpool is vaak huilen met de pet op. Vandaar dat Virgil Van Dijk voor deze waterbestendige versie gaat van Rains.

Prijs: 30 euro

10. Kabbalah armbandjes

virgil van dijk, kabbalah
(Afbeelding: Goudkat)

Niet alles hoeft heel veel geld te kosten om er de waarde van in te zien. Van Dijk draagt niet veel sieraden. Behalve een horloge heeft de verdediger meestal ook twee traditionele kabbalah armbandjes om de pols voor goed geluk en om zich te beschermen tegen kwade externe invloeden.

Prijs: vanaf 5 euro

11. Rike Nooitgedagt, de vrouw van Virgil Van Dijk

Uiteraard bestaan er nog veel belangrijkere essentials dan de producten waar Virgil Van Dijk gelukkig van wordt. Aan GQ vertelt de brede bast van Oranje ook meermaals dat hij nooit zonder eega Rike Nooitgedagt en hun twee kinderen zou kunnen.

(Afbeelding: ANP)

De rots in de branding van de voetballer is overigens niet zomaar een WAG. De jeugdliefde van Van Dijk timmert zonder in de spotlights te willen staan verder aan haar eigen carrière en blijft liever uit het publieke oog. De kans is klein dat we veel van haar te zien zullen krijgen op het WK in Qatar.

Het interview van Virgil Van Dijk met GQ

Hieronder kan je het volledige interview van Virgil Van Dijk voor het WK in Qatar met modeblad GQ bekijken.

Maar Virgil Van Dijk is niet zomaar een voetballer. De Bredanaar is een man van vele kunstjes, getuige zijn hiphop mixtape. En wist je al dat hij ook een klein rolletje in de Netflix-serie Undercover had?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.