Stijn Kuster
Stijn Kuster Kunst & Fotografie 29 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Virgil van Dijk lanceert mixtape: ‘Voor de wedstrijd luister ik hiphop’

Virgil van Dijk heeft in samenwerking met jong hiphop-talent een eigen mixtape gelanceerd. Manners Magazine werd uitgenodigd voor de onthulling van Side by Side.

Rapper Winne en de profvoetballer selecteerden, uit meer dan vijfhonderd inzendingen, vijftien muziekmakers die de studio in mochten om een eigen track op te nemen.

Muziek is belangrijk als proefvoetballer

Voor Virgil van Dijk is hiphop erg belangrijk als motivatie voor een wedstrijd. “Van jongs af aan luister ik al hiphop. Vlak voor een wedstrijd neem ik in de kleedkamer het initiatief om muziek op te zetten”, zegt de aanvoerder van het Nederlands Elftal tegen Manners Magazine.

Virgil van Dijk, Mixtape
Alle artiesten die meewerkte aan de mixtape van Virgil van Dijk. (Afbeelding: JBL)

De playlist die de voetballer bij Liverpool dan wel Oranje draait, zal door de komst van de mixtape Side by Side wellicht iets anders worden. “Als je vraagt naar mijn favoriet, dan denk ik direct aan het nummer Euro 95 van Denzel Neville en BeatSmith”, aldus Virgil van Dijk.

De mixtape bestaat uit 11 tracks, die gemaakt zijn door jong Nederlands talent. Waar Winne de artiesten hielp in het proces, bleef Virgil van Dijk meer op de achtergrond. “Als je feedback krijgt van Winne, dan moet je daar wel naar luisteren. Die weet pas echt wat hij doet,” zegt Denzel Neville, een van de artiesten.

Side by side: de mixtape van Virgil van Dijk

Met de concepten reisde Winne af naar Engeland om daar samen met Virgil van Dijk de puntjes op de i te zetten. Winne vertelt: “Virgil is een echte kenner en samen tot dit eindresultaat komen geeft gewoon een kick. Ik ben supertrots op alle artiesten en hoop dat deze release voor hen een duwtje in de rug zal zijn. Dat ze nu de erkenning en het podium krijgen dat ze verdienen.”

Op de mixtape van Mixtape staan zowel hiphop als afrobeat-tracks. De playlist is te beluisteren op Spotify en via de site van JBL.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.