Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 29 mrt 2022
Leestijd: 5 minuten

10 beroemde heethoofden in Hollywood: Will Smith is niet uniek

Na het afgelopen Oscar-weekend met de inmiddels befaamde klap van Will Smith sta je toch even stil bij andere beroemde personen die ook opzienbarend zijn vanwege het feit dat ze heethoofden zijn. We hebben even een paar voorbeelden op een rij gezet.

Afgelopen weekend deelde Will Smith een rake klap uit aan Chris Rock, die een behoorlijk ongepaste grap maakte over Smiths vrouw Jada. Blijkbaar ging er een lichtje uit bij Will (ook niet slim), maar dat hij een heethoofd is, moge duidelijk zijn. En hij is verre van de enige.

Heethoofden in Hollywood

Los van het feit dat het ongekende tv was dat Smith ging wapperen met zijn handjes en wellicht een terechte bitch slap gaf, is het incident niet ongekend. Er zijn wel meer beroemde personen in en rond Hollywood die hun woede niet onder controle hebben, getuige dit lijstje met de beroemdste heethoofden.

1. Will Smith

We trappen hem toch af met Will Smith, die zich simpelweg liet gaan. De 53-jarige Amerikaan liep tijdens de Oscars het podium op om comedian Chris Rock een bitch slap te geven. Laatstgenoemde maakte een misplaatste ‘kaal hoofd’-grap over Smiths vrouw Jada, die haaruitval heeft. Smith bood een dag later zijn oprechte excuses aan, maar het moge duidelijk zijn dat hij de laatste tijd een enorm kort lontje heeft, ondanks dat hij tijdens zijn Oscar-speech het nog had over God en liefde en eerder sprak over wijze levenslessen.

Goed voorbeeld doet volgen: dit was niet een goed voorbeeld, Fresh Prince.

2. Ezra Miller

In andere current affairs schijnt acteur Ezra Miller dit weekend te zijn gearresteerd in Hawaii. De 29-jarige Amerikaan riep in een bar beledigende dingen, vervolgens pakte hij de microfoon af van een dame die karaoke zong en viel hij een man lastig die aan het darten was. Miller heeft sowieso een curieuze reputatie, doordat hij in 2020 een vrouw korte tijd zou hebben gewurgd. Miller komt er goed vanaf, want na een borgtocht van 500 dollar mocht hij weer pijlsnel de straat op.

The Flash
(Afbeelding Warner/DC)

3. Christian Bale

Een van de meest befaamde heethoofden in Hollywood is Christian Bale. Dat is mede te danken aan zijn kleine melt down toen een assistent meerdere malen over de set liep tijdens opnames van Terminator Salvation. Hoewel Bale flink over de schreef ging tijdens zijn uitbarsting, had hij best een goed punt: als zogenoemde method actor kan het knap irritant zijn als je uit je rol gehaald wordt.

4. Koning Heethoofd: Shia LaBeouf

Over method actors gesproken; Shia is er een van. Maar dat vergt blijkbaar zijn tol, want de acteur heeft duidelijk wat mentale problemen. Zo werd hij in 2020 aangehouden omdat hij iemands hoed probeerde te jatten. Ook heeft zijn ex hem geprobeerd aan te klagen voor onder andere misbruik. Maar de lijst van problemen met de Transformers-ster is nog véél langer. Vergeleken met hem is Will Smith een softie. LaBeouf kan beter weer met zijn bips in een bioscoopstoel hangen om zijn eigen films te kijken.

5. Charlie Sheen

Charlie ‘Tiger Blood’ Sheen was ineens weer enorm in beeld toen hij in een periode van zijn leven krankzinnige uitspraken deed tijdens interviews. De acteur die uitblonk in Platoon en Wall Street werd gedwongen om woedemanagementtraining te ondergaan, en af te kicken van zijn overmatige drank- en drugsgebruik. Zonder enige twijfel de minst classy van alle Estevezes… Estevi? Nou ja, Sheen dus.

6. Alec Baldwin

Niemand gun je zo’n tragisch ongeval als toen Baldwin vijf maanden geleden zijn Director of Photography op de filmset van Rust per ongeluk doodschoot met een pistool dat niet goed gecheckt was. Desalniettemin is Baldwin ook een acteur met een kort lontje. Niet alleen heeft hij het zijn cast en crew menigmaal moeilijk gemaakt met zijn houding, ook viel hij paparazzi aan en kreeg hij ruzie met vliegtuigpersoneel. Hij moest en zou Words with Friends blijven spelen tijdens het opstijgen. Je zal er maar naast zitten.

alec baldwin, dood, geschoten, rust, western, filmset, regisseur
Alec Baldwin (Afbeelding: AFP)

7. Marlon Brando

Brando staat erom bekend zich totaal niet voor te bereiden op filmopnames, tot grote ergernis van zijn collega’s. Ook weigerde hij een Oscar in ontvangst nemen en stuurde hij een Native American naar de Awards om de prijs af te slaan. Had Will Smith beter ook kunnen doen. Hoe dan ook: Brando heeft een hekel aan het Hollywood-systeem, ondanks dat hij daar bakken met geld heeft verdiend.

(Afbeelding: Paramount Pictures) (Afbeelding: Paramount Pictures)

8. Quentin Tarantino

De 59-jarige regisseur staat erom bekend een extreme perfectionist te zijn. Maar -zo zeggen de sterren in zijn films- is dat prettig omdat iedereen zich strak aan het script dient te houden. Toch is het vooral de media die de man met angst en beven spreken. Vraag naar zijn inclinatie voor geweld en Tarantino geeft je het volle vuur. Waarom zijn z’n films zo gewelddadig? “Cause it’s so much fun, Janet!

quentin tarantino, martin scorsese, marvel, nft, pulp fiction
Quentin Tarantino (Afbeelding: AFP / Filippo Monteforte)

9. Klaus Kinski

Elke dag dat acteur Klaus Kinski naar zijn werk ging, hing er een oorlogssfeer op de set. Hij kreeg zelfs ruzie met een van de beste regisseurs ter wereld, Werner Herzog. Het leverde wel een van de meest epische films ooit op: Fitzcarraldo. Kinski nam het overigens niet zo nauw met zijn films; hij speelde ook in verschillende B en C-horrorfilms. En was hij waarschijnlijk net zo irritant.

10. John McEnroe: de Heethoofd der Heethoofden

Een van de meest fameuze etterbakken is zonder enige twijfel John McEnroe. Als de Amerikaan het tennisveld op liep was het simpelweg wachten op zijn enorme woede. De grandslamwinnaar kreeg daarom al snel de bijnaam Super Brat. Hij had altijd mot met de umpire en lijnrechters en heeft ongetwijfeld meer tennisrackets kapot geslagen dan welke tenniscollega dan ook.

Bekijk in dit artikel de beste rode loper-looks tijdens de Oscars 2022. Inclusief Will Smith, zo zijn we ook weer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.