Martin de Coninck
Martin de Coninck HBO Max 25 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

4 nieuwe kerstfilms op HBO Max in 2022, incluis een iconische sequel

De goedheiligman moet z’n pakjes nog uitdelen volgende week. Toch zijn we ook alweer volop bezig met voorbereidingen voor kerst. Om alvast lekker in de kerstsfeer te komen kijk je deze vier nieuwe kerstfilms op HBO Max.

De droge kalkoen van Thanksgiving vecht zich momenteel een weg door menig spijsverteringskanaal, maar ook in de Verenigde Staten zijn ze alweer druk bezig met het kerstfeest en trakteren ze ons via streamingdienst HBO Max op vier coole kerstfilms voor het hele gezin.

Nieuwe kerstfilms op HBO Max voor kerst 2022

Bovenaan de lijst een langverwachte titel en opvolger van de kerstklassieker A Christmas Story uit 1983.

1. A Christmas Story Christmas (17 november)

Nee, geen dubbel woord in de titel. A Christmas Story Christmas leest misschien wat vreemd, maar het is ook dubbel feest met deze kerstfilm. Het is namelijk de opvolger van een klassieker uit 1983, waarin acteur Peter Billingsley nog een kleine jongen speelde. Inmiddels is de beste man een stukje ouder en speelt hij in deze hartverwarmende kerstfilm een vader die zijn kinderen een magische kerst wil geven.

2. Holiday Harmony (24 november)

Voor wie een vleugje romantiek zoekt in een kerstfilm is Holiday Harmony de perfecte nieuwe kerstfilm op HBO Max. We volgen Gail, een singer-songwriter die op het punt staat door te breken. Onderweg naar een make-or-break evenement strandt ze met autopech. Gelukkig ontmoet ze manusje-van-alles Cu(t)e Jeremy.

3. A Hollywood Christmas (1 december)

We blijven in romantische sferen in de lijst met nieuwe kerstfilms op HBO Max. In A Hollywood Christmas wordt een opkomende filmmaker gekoppeld aan een netwerkmanager die dreigt de productie van haar film stop te zetten. En dat laat ze natuurlijk niet zomaar gebeuren.

4. A Christmas Mystery (24 november)

A Christmas Mystery – de titel geeft al een tipje van de sluier – draait om een afschuwelijk mysterie: slechts enkele dagen voor kerst raken de kerstbellen zoek! Dit zijn trouwens niet zomaar bellen. Honderd jaar geleden vond een jongetje deze bellen, die het kleine stadje Pleasant Bay voorspoed en vrede bracht.

Check ook de nieuwe kerstfilms op Disney+ of de nieuwe kerstfilms op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.