Felix Decavel
Felix Decavel Rijk en Beroemd 18 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

De 5 best betaalde sporters tot 25 jaar en hun salaris in 2023

De vijf best betaalde sporters van 25 jaar oud en jonger zijn niet allemaal snelheidsduivels. Integendeel. Wie mag zich naast Max Verstappen nog tot het illustere kransje jonge wolven rekenen? En hoeveel geld hebben deze atleten op de bank staan?

Max Verstappen heeft (nog) geen plaatsje veroverd op de starting grid van alle miljardairs in Nederland. En alvorens de F1-kampioen ook deze financiële bolides kan voorbijsteken, zal hij nog aantal rondjes moeten rijden in de rat race.

De best betaalde sporters onder 25 in 2023

Anderzijds staat de waaghals wel mooi te pronken op het podium van de rijkste sporters die 25 jaar of jonger zijn. Maar wie graait de pole weg? Volgens Forbes zien deze piepjonge veulens alvast de geblokte vlag.

1. Kylian Mbappé

best betaalde sporters, kylian mbappe
Vaarwel, PSG? (Afbeelding: ANP)

Of Kylian Mbappé na het vertrek van Lionel Messi de exodus bij PSG verderzet, is nog niet bekend. Wel is zeker dat de Franse voetballer veruit de rijkste jonge sporter op deze aardbol is.

Totaal salaris 2023: 120 miljoen dollar

Leeftijd: 24

2. Kyler Murray

Of Kyler Murray ook de beste jonge quarterback in de NFL is, valt ten zeerste te betwisten. Toch is de spelverdeler van de Arizona Cardinals de tweede best betaalde sporter onder de 25 ter wereld.

Totaal salaris 2023: 70,5 miljoen dollar

Leeftijd: 25

3. Max Verstappen

best betaalde sporters, onder 25, max verstappen,
Wordt winnen ooit saai? Even aan Max vragen. (Afbeelding: ANP)

Over Max Verstappen bestaat dan weer geen enkele vorm van twijfel. Of concurrentie. De huidige leider in de Formule 1 is niet alleen de beste jongere in de paddock, maar de beste piloot tout court.

Totaal salaris 2023: 64 miljoen dollar

Leeftijd: 25

4. Erling Haaland

best betaalde sporters, onder 25, erling haaland,
“Bedankt, Kevin!” (Afbeelding: ANP)

Koele kikker voor de goal. En voor de microfoon. Sinds Erling Haaland aan de zijde van Kevin De Bruyne voetbalt, scoort de doelpuntenmachine aan de lopende band. En dat heeft zijn boekhouder evenwel ondervonden.

Totaal salaris 2023: 52 miljoen dollar

Leeftijd: 22

5. Luka Dončić

best betaalde sporters, onder 25, luka doncic,
LeBron al lang voorbij, nu Jokic nog. (Afbeelding: ANP)

Voorlopig spant Nikola Jokic nog de kroon in de NBA. Maar Luka Dončić zit zijn maatje op de hielen. En het Sloveense wonderkind krijgt nu al meer salaris. De point guard van de Dallas Mavericks komt als laatste over de meet; hij is de vijfde best betaalde sporter ter wereld tot 25 jaar oud.

Totaal salaris 2023: 47,2 miljoen dollar

Leeftijd: 24

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.