Jana Witteman
Jana Witteman Rijk en Beroemd 9 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Margot Robbie verslaat Tom Cruise in top 10 best betaalde acteurs

Afgelopen jaar was het jaar van Barbenheimer in de filmwereld. Maar wat is het salaris dat de acteurs hebben verdiend aan de successen in de filmindustrie? Dit zijn de 10 best betaalde acteurs van 2023 en dit hebben zij verdiend. En ja, Margot Robbie is de nummer één van afgelopen jaren, Tom Cruise, voorbij.

Benieuwd naar de rijkste vrouw op aarde, die Elon Musk inmiddels flink in de nek hijgt? Dit is het vermogen van Francoise Bettencourt Meyers. Daar kan zelfs Margot Robbie niet aan tippen.

Best betaalde acteurs 2023

Samen waren de tien best betaalde Hollywood sterren goed voor een inkomen van 447 miljoen dollar in 2023. Dit geld is grotendeels verdiend met filminkomsten. Dit is de top 10 volgens Forbes, met Margot Robbie en Jennifer Aniston als enige vrouwen.

1. Adam Sandler (59) – 97 miljoen dollar bruto

De 59-jarige Sandler heeft een druk jaar achter de rug, dankzij onder meer drie Netflix filmprojecten. Daarmee verdiende hij in totaal zo’n 73 miljoen dollar. Hij was afgelopen jaar te zien in Murder mystery 2, Spaceman en You are so not invited to my bat mitzvah.

murder mystery 2, jennifer aniston, adam sandler, netflix
Zoetsappigheid tot kunst verheven (Afbeelding: Netflix)

2. Margot Robbie (33) – 78 miljoen dollar bruto

De 33-jarige Margot Robbie is bij uitstek de jongste op deze lijst van best betaalde acteurs. Mede dankzij haar hoofdrol in Barbie verdiende Robbie afgelopen jaar zo’n 59 miljoen dollar.

margot robbie, cast, memes, sterren, trailer, ryan gosling
Margot Robbie als Barbie (Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

3. Tom Cruise (61) – 53 miljoen dollar bruto

Tom Cruise gaat al behoorlijk wat jaren mee in Hollywood, maar zijn inkomsten zijn voorlopig nog niet aan het verouderen. Nog steeds hoort hij thuis in de top 3 best betaalde acteurs ter wereld. Het grootste deel van zijn inkomsten verdiende hij in 2023 dankzij zijn rol in de nieuwste Mission: Impossible. Daarmee verdiende hij naar schatting zo’n 45 miljoen dollar.

De 10 best betaalde filmrollen ooit, met Tom Cruise als winnaar
(Afbeelding: Paramount Pictures)

4. Ryan Gosling (43) – 50 miljoen dollar bruto

Geen Barbie zonder Ken. Die rol werd vertolkt door de 43-jarige Ryan Gosling, die in de schaduw stond van Margot Robbie, maar in tegenstelling tot haar wél genomineerd is voor een Oscar. De film heeft hem een inkomen van zo’n 43 miljoen dollar opgeleverd. En dat is nog niet alles: het filmlied I’m Just Ken is meer dan 100 miljoen keer beluisterd via Spotify.

Barbie bioscoop records
Ryan Gosling als Ken (Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

4. Matt Damon (53) – 50 miljoen dollar bruto

Ryan Gosling deelt zijn vierde plaats met de 53-jarige Matt Damon. Alleen al met zijn bijrol in Oppenheimer verdiende hij volgens Forbes 4 miljoen dollar. Daarnaast sloegen Matt Damon en Ben Affleck de handen ineen voor hun gezamenlijk project Air. In totaal verdiende Damon zo’n 43 miljoen dollar in 2023.

Nieuwe Jason Bourne-film en comeback Matt Damon in steigers
(Afbeelding: Universal Pictures)

6. Jennifer Aniston (54) – 56 miljoen dollar bruto

Naast Margot Robbie dus nog een vrouw in de top 10 best betaalde acteurs van 2023. Om geld zal de inmiddels 54-jarige Jennifer Aniston zich haar leven lang geen zorgen mer hoeven te maken. Haar vertolking van Rachel in de succes-serie Friends levert namelijk tot op de dag van vandaag geld op. Daarnaast verdient ze met reclames voor onder andere Uber Eats en Vital Proteins. En dan was ze afgelopen jaar ook nog te zien in Murder Mystery 2. Alles bij elkaar verdiende ze zo’n 42 miljoen dollar.

Jennifer Aniston weigerde sekscoach voor nieuwe expliciete scène
(Afbeelding: Apple TV+)

7. Leonardo DiCaprio (49) – 48 miljoen dollar bruto

Fans van Leonardo DiCaprio, ooit naast Margot Robbie in The Wolf of Wall Street, konden hun geluk het afgelopen jaar niet op. Hij was een kleine 3,5 uur te bewonderen in de bekroonde film Killers of The Flower Moon.In 2023 verdiende de 49-jarige DiCaprio zo’n 41 miljoen dollar.

apple, film, apple TV, killers of the flower moon
(Afbeelding: Apple)

7. Jason Statham (56) – 48 miljoen dollar bruto

De 56-jarige Jason Statham heeft in 2023 niet stilgezeten. Hij was te zien in Fast X, Meg 2: The Trench en Expend4bles. Alles bij elkaar heeft dat hem een bedrag van zo’n 41 miljoen dollar opgeleverd. Daarmee staat hij op een gedeelde zevende plaats op de lijst van best betaalde acteurs.

Jason Statham domineert HBO Max met domste film 2023, Meg 2 The Trench
(Afbeelding: Max)

9. Ben Affleck (51) – 38 miljoen dollar bruto

De 51-jarige Ben Affleck verdiende niet alleen als acteur in 2023, maar ook als regisseur. Mede dankzij de film Air, die hij samen maakte met Matt Damon, verdiende hij in 2023 zo’n 38 miljoen dollar.

air, elon musk, steve wozniak, tesla, kunstmatige intelligentie, elon musk, nike jordan
Ben Affleck als Phil Knight (Afbeelding: Amazon Prime Video)

10. Denzel Washington (69) – 28 miljoen dollar bruto

Hij heeft inmiddels de pensioenleeftijd bereikt en is met zijn 69 jaar de oudste op deze lijst van best betaalde acteurs, maar zijn salaris liegt er niet om. In 2023 wist Denzel Washington nog zo’n 24 miljoen dollar te verdienen, voornamelijk dankzij zijn rol in Equilizer 3.

denzel washington, oscar, malcomlm x
(Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.