Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 25 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Oscar-gezeur over Margot Robbie genuanceerd: ‘Neem je verlies’

Het is ook nooit goed met de Oscars. Nu is er een hoop gezeur over de Oscar-nominatie van Ryan Gosling voor zijn rol in Barbie. Veel mensen binnen en buiten de filmwereld zijn boos dat Margot Robbie niet genomineerd is. Whoopi Goldberg nuanceert de boel.

Voor de goede orde: Ryan Gosling is genomineerd voor een Oscar voor Beste Actrice. Margot Robbie zou genomineerd moeten worden voor Beste Hoofdrol, maar dat is dus niet gebeurd. Ook Great Gerwig had volgens de politiek correcten der wereld een nominatie moeten ontvangen. Is ook geen sprake van.

‘Niet iedereen kan een Oscar winnen’

Whoopi Goldberg snapt de ophef over de Oscar-nominaties niet helemaal. Op sociale media was flink wat kritiek, omdat Barbie-hoofdrolspeelster Margot Robbie en regisseur Greta Gerwig niet genomineerd zijn voor de prestigieuze filmprijs. “Niet iedereen kan winnen”, reageerde Goldberg in de talkshow The View. Oftewel, neem je verlies.

Het salaris van de Nederlandse Oscar-nominee die je nooit ziet

“Ik ken de film, ik weet hoe geweldig de film is en hoeveel geld erin zit. Maar dat zou betekenen dat iemand anders uit het lijstje gehaald moet worden”, aldus Goldberg, die zelf ooit een Oscar won voor de film Ghost en de uitreiking vier keer heeft gepresenteerd. Ook zat ze in het bestuur van de Academy Awards.

Op Margot Robbie na heeft Barbie niets te klagen

Barbie heeft in totaal acht nominaties te pakken, maar die voor beste regisseur en beste actrice horen daar niet bij. In de categorie beste actrice zijn Annette Bening (Nyad), Lily Gladstone (Killers of the Flower Moon), Sandra Hüller (Anatomy of a Fall), Carey Mulligan (Maestro) en Emma Stone (Poor Things) genomineerd.

“Niet iedereen kan winnen. Je kan niet altijd krijgen wat je wilt”, besloot Goldberg, die vindt dat mensen moeten begrijpen dat de populariteit van films subjectief is. “Niet elke film die jij leuk vindt, is de film waar andere mensen voor gaan.” Barbie is nu te streamen via HBO Max.

Greta Gerwig en Margot Robbie zijn wel genomineerd in andere categorieën, respectievelijk als scriptschrijver en medeproducent van Barbie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.