Pim Jansen
Pim Jansen Rijk en Beroemd 11 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Zo rijk is Pawn Stars-ster Rick Harrison door tv en zijn pandjeshuis

De naam Rick Harrison zegt je waarschijnlijk niets, maar als je zijn hoofd ziet, link je dat direct aan het tv-programma Pawn Stars. Hij weet van de meest vreemde dingen de waarde, maar hoeveel is hij zelf waard? Dit is zijn geschatte vermogen.

Kort gezegd kun je bij een pandjeshuis dan wel pawn shop geld lenen, met goederen of spullen als onderpand. Dat heeft de controversiële eigenaar Rick Harrison geen windeieren gelegd, maar sinds het tv-programma is zijn vermogen pas echt explosief gestegen.

Het succes van Pawn Stars en het pandjeshuis

Pawn Stars is een Amerikaanse reality-show van tv-zender History. De serie speelt zich af in het pandjeshuis Gold & Silver Pawn Shop van de familie Harrison. Het bedrijf bestaat sinds 1989. Eigenaar Rick Harrison probeerde al jaren zijn idee voor een televisieprogramma te verkopen aan verschillende televisiestudio’s. Zonder succes.

Maar uiteindelijk werd hijzelf benaderd door televisieproducent Leftfield Pictures, waar zijdelings wat was opgevangen over de tv-aspiraties van Rick Harrison. Niet lang daarna, in 2009, startte het televisieprogramma Pawn Stars. De serie groeide uit tot een van de populairste reality-shows van de Verenigde Staten en werd ook internationaal een succes. Dan gaat het snel met je vermogen.

Het geschatte vermogen van Rick Harrison

Bovendien vertienvoudigde het bezoek van het pandjeshuis – Gold & Silver Pawn Shop – sinds Pawn Stars op televisie te zien was. Er werd extra personeel aangenomen en klanten wachten nu buiten in de rij voordat ze naar binnen kunnen. Tijdens tv-opnamen is de winkel tijdelijk gesloten en wordt een beperkt aantal klanten toegelaten. 

Zo rijk is Pawn Stars-ster Rick Harrison door tv en zijn pandjeshuis
(Afbeelding: History)

Komen we uit bij het geschatte vermogen, dat onder verschillende bronnen uiteenloopt van 9 miljoen dollar tot 16 miljoen dollar. De waarheid zal ergens in het midden liggen. Vóór Pawn Stars wordt het met terugwerkende kracht geschat op 1 miljoen dollar.

9 miljoen dollar in 2024

Ook Celebrity Networth zit er, als we het doorgaans vergelijken met Forbes en Bloomberg, nooit ver naast. Volgens hun berekening is het vermogen van Pawn Stars-icoon Rick Harrison 9 miljoen dollar in 2024.

10 miljoen dollar in 2024

Redelijk uitvoerig onderzoek is gedaan door Historic Boy, waarbij rekening is gehouden met de inkomsten uit tv-rechten (Pawn Stars wordt in bijna honderd landen uitgezonden), zijn pandjeshuis, andere investeringen, het niet al te chique rechtelijke conflict met zijn moeder en alimentatie aan zijn drie voormalige echtgenotes. Zijn vermogen wordt hier geschat op 10 miljoen dollar.

16 miljoen dollar in 2024

Financieel platform CAclubindia, dat onder meer weet te melden dat de familie aanvankelijk 20 duizend dollar per aflevering kreeg en dat Rick Harrison in de nieuwere seizoenen 100 duizend dollar per aflevering krijgt, komt op 16 miljoen dollar.

Het exacte vermogen is niet bekend, feit is dat Pawn Stars Rick Harrison geen windeieren heeft gelegd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.