Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 19 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De Porsche 911 van Katja Schuurman staat te koop als occasion

Als man begeer je twee dingen: een Porsche 911 en Katja Schuurman. Hoewel het voor de meesten lastig wordt de dame in kwestie in te palmen, is het wel mogelijk haar Porsche 911 mee naar huis te nemen. Die staat namelijk te koop als occasion.

Het betreft een geïmporteerde Porsche 911 Carrera Cabrio van de 964-generatie. Het model komt uit 1993 en heeft inmiddels ruim 162.000 kilometer op de teller. Onder de kap ligt een luchtgekoelde 3.6-liter boxerzescilinder die zo’n 250 pk levert.

Auto van Katja Schuurman

Hoe weten we dat het de ex van Katja betreft? Nou, het staat bij de advertentie van de occasion. Mocht je argwanend zijn en denken dat het een slinkse verkooptruc betreft, dan heb je het mis. De verkoper heeft er zelfs een linkje bijgezet naar een De Week van Filemon-aflevering uit oktober 2014, waarin Filemon Wesselink Katja Schuurman in diezelfde Porsche 911 interviewt.

Porsche 911 Carrera Cabrio 964 occasion Katja Schuurman
Een screenshot uit De Week van Filemon. (Afbeelding: NPO)

“Ik kan onwijs goed autorijden”, zegt ze desgevraagd in het tv-programma. Erg veilig is het niet, gezien ze in het fragment geen gordel om heeft en af en toe op haar mobiele telefoon zit. Gelukkig hoefde Katja Schuurman zich niet óók nog te focussen op het schakelen, want de Porsche 911 is voorzien van een Tiptronic-automaat.

Prijs van de Porsche 911-occasion

De auto staat nu in het Zuid-Hollandse Wateringen te koop voor 59.950 euro. Een flinke smak geld, maar een schappelijk bedrag voor een Porsche 911 van deze generatie. Check zelf nog wel even goed de staat van de occasion, want in het De Week van Filemon-fragment zie je een rood lampje branden op het dashboard terwijl Katja Schuurman haar bolide stevig aan de tand voelt.

Wist je overigens dat je een Porsche 911 voor veel minder geld op de kop kunt tikken dan dit exemplaar van Katja Schuurman? Het gaat dan echter niet om een occasion van de 964-generatie, maar van de minder geliefde 996-generatie. Zo vonden wij eerder dit tweedehandsje voor een absolute spotprijs.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.