Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Jennifer Lopez neemt wraak met AI in nieuwe Netflix-film

Jennifer Lopez is na het belabberde The Mother opnieuw terug in een schlocky Netflix-film. Hebben we het over Atlas, een sciencefiction-thriller uit de koker van Brad Peyton.

Vorig jaar scoorde Jennifer Lopez wereldwijd op Netflix met de actiefilm The Mother. Een actiefilm die door critici compleet werd neergesabeld.

ChatGPT-filmmakerij

Sterker nog, de film was zo compleet ongeïnspireerd, veilig en ronduit matig dat een recensent het “ChatGPT-achtige filmmakerij” noemde. Om er vervolgens nog aan toe te voegen dat kunstmatige intelligentie het warrige verhaal op zijn minst nog wat duidelijker had kunnen maken. Oef.

Maar ja, de kijkcijfers logen er niet om, want The Mother was één van de best bekeken Netflix-films van 2023. Daar is de streamingdienst wel gevoelig voor, vernietigende recensies en lage Rotten Tomatoes-scores ten spijt. 24 mei komt Jennifer Lopez dus gewoon opnieuw in actie voor de streamer, weer in een oppervlakkig ogende actiefilm. Dit keer met een sciencefiction-sausje, dat dan weer wel.

Jennifer Lopez als data-analist in Atlas

Dan hebben we het over Atlas, een nieuwe scifi-thriller waarin de 54-jarige zangeres de hoofdrol speelt. Lopez speelt Atlas Shepherd, een data-analist die geen vertrouwen heeft in kunstmatige intelligentie. Wanneer ze een losgeslagen robot moet redden, loopt alles compleet uit de hand en wordt ze gedwongen om samen met een AI de mensheid te redden. Ja, van nul naar honderd. Dit keer speelt J.Lo dus niet in een ogenschijnlijk door AI geschreven film, maar gaat ze juist de wereld redden met kunstmatige intelligentie.

De regie van de Netflix Original is in handen van Brad Peyton, die eerder hersenloze doch vermakelijke actiefilms à la San Andreas en Rampage afleverde. Vermakelijke maar allesbehalve denderende producties met Dwayne ‘The Rock’ Johnson in de hoofdrol. Films die je op een loos avondje puur uit luiheid en vanwege de makkelijke beschikbaarheid aanzet. Ondanks dat je wel beteer weet.

De eerste trailer voor Atlas lijkt precies in dat straatje te passen. Op hoog tempo maken we kennis met de wereld van de scifi-film, inclusief een kort moment op wat een vreemde planeet lijkt te zijn. Jennifer Lopez zit vast, gestrand in een mecha-pak.

Netflix verrast Marvel-fans

Ook worden Marvel-fans getrakteerd op de waarschijnlijk meest uitgebreide rol van Simu Liu sinds Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. In de trailer is hij kort te zien in een vlammenzee, waarbij het erop lijkt alsof hij het op gaat nemen tegen de door Lopez gespeelde data-analist. Of Liu een schurk speelt of dat er iets anders aan de hand is, gaan we pas op 24 mei ontdekken. Vanaf dan is Atlas op Netflix te streamen.

Na Chris Evans in The Gray Man zou Liu de volgende Marvel-held zijn die elders de bad guy speelt. De streamingdienst gaat ongetwijfeld weer denderende kijkcijfers scoren, maar laten we erop hopen dat Atlas net wat beter uitpakt dan The Mother. Trek in een spectaculaire actiefilm die ook nog eens inhoudelijk de moeite waard is? Check dan ook de nieuwe film van Ryan Gosling.

Jennifer Lopez Atlas sciencefiction film trailer Netflix 33
(Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.