Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

Van Barbenheimer tot Marvel: alle Super Bowl-trailers op een rijtje

De Super Bowl is meer dan een sportwedstrijd. Het door en door Amerikaanse evenement is uitgegroeid tot een wereldwijd entertainmentbegrip vol grote nieuwe trailers. We zetten ze voor je op een rijtje.

Tussen ons: football kan ons niet echt boeien, maar vanwege de jaarlijkse lading aan grote nieuwe trailers voor aankomende films en series is de Super Bowl toch een must geworden voor elke fervente bioscoopganger.

De beste Super Bowl 2024-trailers

Hopelijk ben je er niet voor opgebleven, want dat is ook niet nodig. We hebben de grootste en meest fascinerende trailers van Super Bowl LVIII voor je op een rijtje gezet. Van het einde van het Marvel Cinematic Universe tot de terugkeer van Planet of the Apes: dit waren de belangrijkste trailers van Super Bowl 2024.

Deadpool & Wolverine

Na meerdere gelekte setfoto’s hebben we eindelijk de eerste trailer voor de derde Deadpool-film te pakken. Naast de officiële titel van de film verklappen de eerste beelden tevens een duidelijke link met Loki en wordt zelfs alvast gehint naar het einde van het Marvel Cinematic Universe. Je leest er meer over in dit artikel.

Releasedatum: 26 juli 2024

Knuckles

Idris Elba mag dan misschien niet de Bond-rol krijgen waar fans op hopen, maar dat betekent niet dat de Britse acteur stilzit. Hij is terug als de stem van videogame-held Knuckles in zijn eigen zesdelige serie op Paramount+. Precies: een spin-off van de opvallend succesvolle Sonic the Hedgehog-films.

Releasedatum: 26 april 2024

Wicked

Crazy Rich Asians-regisseur John M. Chu is terug met een ambitieus project: een tweedelige adaptatie van de hitmusical Wicked. Luther: The Fallen Sun-ster Cynthia Erivo speelt Elphaba, maar het grote publiek keek vooral uit naar het eerste voorproefje op Ariana Grande als Glinda. Bij deze!

Releasedatum: 27 november 2024

Despiciable Me 4

De Minions zijn terug, die gele mannekes waar we maar niet vanaf komen. Een vloek of een zegen; jij mag het zeggen. Je kunt er in ieder geval niet omheen dat Illumination een creatieve Super Bowl-trailer in elkaar heeft gezet, met een vrij bizarre grap over kunstmatige intelligentie. Will Ferrell komt Steve Carell vergezellen als superschurk Maxime Le Mal.

Releasedatum: 3 juli 2024

Kingdom Of The Planet Of The Apes

Het is alweer zeven jaar geleden dat de laatste Planet of the Apes uitkwam. Daar doet de aankomende film Kingdom of the Planet of the Apes nog een flinke schep bovenop. De langverwachte opvolger speelt zich namelijk 300 jaar na de vorige film af, met Proximus Caesar als nieuwe leider van de clan. Zijn opvattingen dreigen echter het voortbestaan van de groep in gevaar te brengen.

Releasedatum: 10 mei 2024

Twisters

Studio’s zijn met veel goesting praktisch elke film ooit gemaakt aan het rebooten. Op 19 juli is Twister aan de beurt, de verrassende door een Nederlander geregisseerde hitfilm uit 1996 over een groep stormjagers. Dit keer spelen Daisy Edgar-Jones en Glen Powell stormjagers, maar geruchten wijzen erop dat er ook een link met de originele film is: Helen Hunt keert naar verluidt terug als Jo Harding.

Releasedatum: 19 juli 2024

Monkey Man

Met de onzekere toekomst van John Wick is het geruststellend om te ontdekken dat er genoeg spirituele opvolgers klaarstaan. Dev Patel maakt zijn regiedebuut met de brute thriller Monkey Man, waarin hij tevens zelf de hoofdrol speelt. Met een simpel doch effectief wraakplot, unieke settings en Jordan Peele als producent is het één van de meest veelbelovende films van dit jaar.

Releasedatum: 5 april 2024

IF

De grote Ryan Reynolds-show bleef tijdens de Super Bowl niet enkel beperkt tot Deadpool & Wolverine. Hij speelt ook de hoofdrol in IF, een live-action film over denkbeeldige vriendjes, die geanimeerd zijn. John Krasinski, de regisseur van de met sterren gevulde komedie, wordt in de Super Bowl-trailer heerlijk belachelijk gemaakt door Randall Park, een treffende running gag uit The Office. Volg je het nog?

Releasedatum: 17 mei 2024

The Fall Guy

We sluiten af met een Barbenheimer-crossover. Ryan Reynolds en Emily Blunt spelen namelijk de hoofdrollen in de actiekomedie The Fall Guy. Gosling speelt een voormalig stuntman die voor zijn ex, een door Blunt gespeelde regisseur, een verdwenen filmster moet opsporen. Met John Wick, Deadpool en Bullet Train-veteraan David Leitch als regisseur belooft The Fall Guy dé popcornfilm van 2024 te gaan worden.

Releasedatum: 3 mei 2024

Filmtips voor in de tussentijd

Alle bovenstaande trailers blikken vooruit, maar gelukkig zijn er nu ook al genoeg topfilms te streamen. Een van de beste oorlogsfilms van 2023 staat bijvoorbeeld nu op Netflix, of check de verrassende scifi-film over kunstmatige intelligentie van Star Wars-regisseur Gareth Edwards.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.