Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 28 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Idris Elba schenkt klare wijn: ‘Daarom wil ik James Bond niet zijn’

Wat vele fans van de franchise lang hoopten, is helaas voorgoed van de baan. Een van de favorieten om de nieuwe James Bond te vertolken, heeft definitief zijn handschoen in de ring geworpen. Idris Elba had er genoeg van: “Walgelijk.”

Even leek het erop dat Idris Elba de rol van James Bond zou gaan spelen, maar al snel stapte de acteur van dat plan af. De 50-jarige Britse duizendpoot kreeg te maken met racistische reacties op de geruchten rondom de nieuwe film, zo vertelt hij in de podcast SmartLess.

Idris Elba wordt niet de nieuwe James Bond

De rol van James Bond bestaat al meer dan een halve eeuw. Daarom heeft het publiek ook indirect iets te zeggen over de gekozen acteur, vindt Idris Elba. Op sociale media reageerden veel fans enthousiast op de plannen om de Luther-ster te casten.

“In wezen was het een enorm compliment dat in elke hoek van de wereld – behalve op sommige plekken, waar we het niet over zullen hebben – mensen heel blij waren met het idee dat ik in aanmerking kwam voor de rol”, aldus Elba. “Die kleine groep die niet blij was maakte het alleen zo walgelijk en onaangenaam, omdat het over afkomst ging. Ik was daar de dupe van.”

Elba vindt dat jammer, want hij was heel blij met het aanbod. “Het zit zo: ik vond het een gigantisch compliment. Ik dacht: dit is gestoord!”, zegt de acteur, die het een “hoogtepunt” noemde om gevraagd te worden. “James Bond… Alle acteurs begrijpen dat dit een begeerde rol is.”

Maar helaas weegt het enthousiasme voor de rol van James Bond niet op tegen de vele racistische reacties waar Idris Elba mee te maken kreeg tijdens de huidige periode van onophoudelijke speculatie. Teleurgestelde fans van Elba zullen de fantastische acteur gelukkig kunnen bewonderen in Extraction 3.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.