Felix Decavel
Felix Decavel Interview 15 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Chris Hemsworth verklapt Extraction 3 aan Manners: ‘Met Idris Elba’

Het vervolg op Extraction spat 16 juni ongetwijfeld van je kleine scherm af. En dankzij Netflix kon Manners alvast bij Chris Hemsworth langs op de koffie. Charmant als altijd, liet de Australische superster zich gewillig aan de parelwitte tanden voelen over zijn volgende zomerhit. Maar Extraction 3 staat ook al in de steigers. “Niet voor niets Idris Elba erbij gehaald.”

Onze redacteur die naar Berlijn afzakte om Thor voor de microfoon te krijgen, kwam de daadwerkelijke man met de hamer pas tegen na een avondje stappen. Desalniettemin stond Chris Hemsworth Manners met plezier te woord. Zo blijkt althans uit zijn Instagrampost over de Netflix-première van Extraction 2.

Maar is het vervolg even spannend en spetterend als de eerste, en meest succesvolle Netflix-film aller tijden?

Chris Hemsworth over Extraction 2 (en 3): ‘Idris Elba niet voor niets erbij’

En kan de Marvel-ster alvast een tipje van de sluier lichten over de toekomstige richting van de nieuwe franchise?

Wat maakt het zo aantrekkelijk om Tyler Rake te spelen?

“In eerste instantie regisseur Sam Hargrave. De manier waarop hij met minimale montages en lange shots beelden schiet, en de stijl waarin hij de stunts wilde orkestreren, is ronduit uniek. Maar er is ook een emotionele diepte in het personage die niet noodzakelijkerwijs in detail op het scherm te zien was tijdens de eerste Extraction, afgezien van misschien één scène.

Wat Extraction 2 zo aantrekkelijk maakte, was de mogelijkheid om die achtergrond echt te verkennen. De emotionele componenten, de gekwelde ziel van Tyler Rake en de tragedie die hij in zichzelf wist te begraven.”

Is Extraction een franchise nu?

“Alle intenties daargelaten: er komt nooit een tweede, derde of vierde vervolg tenzij het publiek de eerste film goedkeurt. Maar het is leuk om deel uit te maken van iets dat een fanbase heeft. Ook buiten de Marvel-wereld. En Extraction speelt zich af in de echte wereld in plaats van in het fantastische, zoals dat bij Marvel het geval was. Dus creatief gezien is het nieuw en uniek voor mij.”

Elke keer toen je Thor speelde, vulde je de rol anders in. Had je het gevoel dat je ook Tyler Rake opnieuw moest uitvinden voor Extraction 2?

Niet zozeer opnieuw uitvinden, maar eerder verkennen, uitbreiden en evolueren. Dat is ook de reden dat we het personage van Idris Elba hebben geïntroduceerd; in afwachting van een derde Extraction – als we die van Netlfix mogen maken natuurlijk.

Mijn reden om Idris Elba in de film te krijgen, was dan ook om de dynamiek op prachtige manier te veranderen. Om Tyler Rake een andere richting op te laten gaan. In het verleden waren actiehelden veel meer tweedimensionaal. Nu hebben we een personage dat wel een stoer uiterlijk heeft en heldhaftig kan zijn, maar hij is ook laf en durft dat toe te geven. Het voortdurend proberen om deze verschillende perspectieven in te bouwen, houdt het publiek hopelijk alert, verrast en betrokken.

Wat viel er op in het script van de eerste Extraction waardoor je zei ‘holy sh*t ik moet deze film maken’?

Ik vraag mezelf gewoon af: vind ik dit script goed? Ben ik geëngageerd? Voor mij komt de analytische kant pas later. Waarom vindt iemand van ons iets leuk, toch? Het is subjectief. Als je een kunstwerk ziet en het spreekt je om de een of andere reden aan, dan kun je het ontleden; dit doet me denken aan iets wat ik eerder heb gezien, deze kleur lijkt op een zonsondergang of een ervaring die ik eerder heb gehad.’

Maar ik had het volste vertrouwen in Sam Hargrave en het feit dat ik eerder met hem had gewerkt aan een aantal Marvel-films. Zijn visie is compleet anders dan wat je gebruikelijk ziet in actiefilms. Uiteraard had ik wel inbreng in bepaalde scènes, maar 95 procent is ontworpen door hem en zijn briljante geest. Dus het was deze hernieuwde samenwerking die me enthousiast maakte voor Extraction 2.

Stream Extraction 2 met Chris Hemsworth vanaf 16 juni 2023 op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.