Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Idris Elba domineert Netflix met ongekende wereldhit

Dat Luther: The Fallen Sun een hit op Netflix zou worden, konden we al invullen. Maar dit machtsvertoon is wel heel duidelijk. Alleen in Japan en Zuid-Korea staat de film, een vervolg op de gelijknamige serie, niet op plek één in de lijst met best bekeken films.

Idris Elba heeft een aantal iconische rollen op zijn naam. Denk daarbij nog steeds niet aan James Bond, maar aan Russell ‘Stringer’ Bel in The Wire, Heimdall in de Thor-films en de commandant in Beasts of No Nation. Maar veel mensen zien hem toch echt het liefst als John Luther.

Luther: The Fallen Sun op Netflix

In Luther: The Fallen Sun kan de briljante Londense rechercheur een onopgeloste moord niet uit zijn hoofd zetten. Hij ontsnapt uit de gevangenis om een sadistische seriemoordenaar op te sporen.

Idris Elba is eindelijk terug in een van zijn meest iconische rollen. De film gaat verder waar de serie is geëindigd. Mocht je de serie Luther nog niet hebben gezien, dan is het zeker aan te raden dat eerst te doen. Bereid je wel voor op een pittige kluif van vijf seizoenen met in totaal twintig afleveringen. En om het extra gecompliceerd te maken: de serie stream je niet op Netflix, maar op HBO Max.

Filmrecensenten en het publiek over Idris Elba

Sinds de première op zaterdag 11 maart staat Luther: The Fallen Sun volgens filmdatawebsite Flixpatrol in zo goed als alle landen op positie één in de lijst met best bekeken Netflix-films. Japan en Zuid-Korea zijn dissidenten. In Japan staat alleen Top Gun: Maverick (in Nederland niet beschikbaar) boven de megahit en in Zuid-Korea moet Idris Elba Men of Plastic en Decibel boven zich dulden.

Nieuwe films en series op Netflix in maart 2023, Luther The Fallen Sun, idris elba
Guess who’s back! (Afbeelding: Netflix)

Duidelijk, het publiek loopt weg met de terugkeer van Idris Elba als John Luther. Dat is ook te zien aan de Audience Score van 85% op Rotten Tomatoes. Filmrecensenten zijn met een 66% score iets negatiever gestemd. Op IMDb krijgt de Netflix-hit op het moment van schrijven een rating van 6,5 uit 10.

We zouden zeggen: oordeel zelf. Luther: The Fallen Sun is nu te streamen op Netflix. Bekijk hier alle nieuwe films en series van maart 2023 op de streamingdienst.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.