Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 15 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Zo rijk ben je als vorig jaar 3.000 euro Solana kocht en nu verkoopt

Hadden we exact een jaar geleden maar Solana (SOL) ingekocht. Dan waren we nu rijk. Nou ja, een soort van. De altcoin gaat door het dak op de druk bewegende crypto-markt van vandaag.

We willen je alles behalve aanmoedigen om te investeren in crypto, dit artikel is dan ook geenszins een beleggingsadvies. Het perspectief is echter interessant, te weten dat de koersen van digitale munten niet veel meer zijn dan pure psychologie.

Altcoin Solana door het dak in 2024

De recordhoogte uit 2021 van ongeveer 216 euro is nog niet in zicht, maar vandaag (15 maart 2024) tikte de waarde van één Solana een respectabele 170,88 euro aan. Alleen in de afgelopen zeven dagen steeg de koers als snel, maar als je een jaar teruggaat, is het verschil helemaal groot.

Op 15 maart 2023 was één Solana slechts 19,52 euro waard. Had je toen maar fors ingekocht.

Wat als je 3.000 euro in de crypto had geïnvesteerd?

Als je geld investeert in crypto, moet je dat doen met geld dat je écht kunt missen. De koersen zijn volatiel en er zijn veel meer mensen die er geld mee verliezen dan verdienen. Maar mocht je vorig jaar voor 3.000 euro Solana hebben ingekocht, dan was je spekkoper.

In het rekenvoorbeeld gaan we uit van 19,52 euro in 2023 en 170,88 euro exact een jaar later. Dat is een toename van 794,74 procent. Kocht je vorig jaar voor 3.000 euro Solana, dan had je jouw aandeel in de altcoin vandaag voor een slordige 26.820 euro kunnen verkopen. Geen slechte deal, maar dit heet nou een koe in de kont kijken. Had crypto-oplichter Sam Bankman-Fried toch ergens gelijk in.

Crypto Talks

Een tijdje geleden publiceerde Manners een reeks interviews met crypto-investeerders. Over successen, maar ook over debacles. De 35-jarige Johan kocht in ieder geval op het goede moment in. Lees hier zijn verhaal. Lees ook meer over het recente akkoord rond bitcoin-ETF’s.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.