Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Tweedehands auto's 23 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Tweedehands stationwagen: 3 duurzame occasions voor nog geen 10k

Op de tweedehands automarkt is een hoop moois te vinden. Daarom houden we iedere dag onze ogen voor je open en zoeken we naar de tofste occasions. Van een betaalbare BMW 3-Serie tot de Aston Martin DBS uit je dromen. Ze komen allemaal voorbij in onze droom occasion rubriek, maar wat als je op zoek bent naar een duurzame tweedehands stationwagen voor het hele gezin?

Waar wij bij Manners vooral op zoek gaan naar de echte droomauto’s kijken onze collega’s van Autovisie een stukje verder. Zij gaan ook op zoek voor mensen die gewoon een goede en duurzame auto zoeken. En in dit geval bedoelen we met een duurzaam een auto die lang meegaat. Een stationwagen waar de familieman blind op kan vertrouwen.

Tweedehands stationwagen voor de verstandige familieman

Autovisie ging op zoek naar de beste duurzame gezinsauto’s. Dit hebben ze gedaan in samenwerking met de ANWB. Zij weten namelijk als geen ander welke auto het vaakste met pech aan de kant van de weg staat. Autovisie en de ANWB gingen samen op zoek en de volgende drie auto’s kwamen als winnaars naar voren. Stuk voor stuk betrouwbare stationwagen die ook nog eens betaalbaar zijn.

De drie beste tweedehands duurzame stationwagens

1. Subaru Legacy Touring Wagon (2009 – 2014)

Ben je een familieman die graag het avontuur opzoekt of iedere zomer met de caravan op pad gaat? Dan is de Subaru Legacy Touring Wagon de auto die je zoekt. Hij beschikt namelijk niet alleen over een krachtige motor, maar ook over vierwielaandrijving. Voor minder dan 10.000 euro kun je deze ruime tweedehands stationwagen met rally roots al op de kop tikken.

Betrouwbare tweedehands stationwagen Subaru Legacy
De Subaru Legacy. (Afbeelding: Wheelsage)

Een uitstekende keuze, want naast zijn prestaties en unieke uiterlijk is hij ook nog eens betrouwbaar. Volgens de ANWB zijn er weinig problemen die vaak de kop opsteken. Alleen de koppeling wil nog wel eens vervelend doen. Gelukkig kun je daar wel gewoon mee doorrijden, maar de rit zal wat minder comfortabel zijn.

2. Mazda 6 Sportbreak (2007 – 2012)

De laatste jaren produceert Mazda steeds meer visueel aantrekkelijke bolides, maar ook de “oudjes” houden zich nog prima staande. Neem bijvoorbeeld de Mazda 6 die tussen 2007 en 2012 van de band rolde. Een betrouwbare Japanner met prima stoelen, aangenaam veercomfort en een laag geluidsniveau. Ben je wel op zoek naar een beetje sportiviteit? Ga dan voor de 2.0-liter versie.

Betrouwbare tweedehands stationwagen Mazda 6
De Mazda 6 (Afbeelding: Wheelsage)

Qua looks blijft deze stationwagen misschien wat achter bij de Legacy, maar de hoge betrouwbaarheid maakt een hoop goed. De Mazda 6 gaat bij normaal en tijdig onderhoud zelden stuk en volgens de ANWB is er geen enkel euvel dat vaker voorkomt. Kortom, een tweedehands gezinsauto die je niet in de steek laat.

3. Hyundai i40 Wagon (2011 – 2018)

Enorm veel bagageruimte, een futuristisch dashboard en prima looks. De Hyundai i40 Wagon is een uitstekende keuze voor de verstandige familieman. Qua vermogen blijft hij misschien wat achter, maar hij is wel weer een stuk zuiniger dan bovenstaande concurrenten. Daarnaast krijg je in veel gevallen voor hetzelfde geld een jongere auto met minder kilometers.

Betrouwbare tweedehands stationwagen Hyundai i40
De Hyundai i40. (Afbeelding: Wheelsage / Porlamfer)

Op een paar kleine dingen na hebben ze bij de ANWB weinig aan te merken op de Hyundai i40 Wagon. Alleen het relais bij het contactslot wil nog wel eens kapot gaan. Niet ingewikkeld of duur om op te lossen, maar wel vervelend. Hierdoor start hij namelijk niet meer. Verder is deze tweedehands stationwagen zeer betrouwbaar.

Een stationwagen voor als je wat meer te besteden hebt

Als geld een minder grote rol speelt, dan hebben we nog wel een interessante optie voor je. Onlangs kwamen we namelijk deze Volvo V90 tegen. Ruim, stijlvol en vol met luxe. Kortom, de stationwagen waar menig familieman van droomt.

Autovisie

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.