Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 23 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

GTA 6 gaat Narcos achterna: leak onthult consoles, locaties en features

Oké, pak er maar een flinke lading zout bij, want het is weer tijd voor een Grand Theft Auto 6 gerucht. De vermeende aankondiging van de opvolger van GTA 5 komt steeds dichterbij. Welkom bij Project Americas.

Dat is de naam van een infodump die al sinds juli 2019 de ronde doet op het internet, maar nu dankzij een screenshot duidelijk te lezen is. De onbevestigde informatie is afkomstig van een anonieme gebruiker die bevriend beweert te zijn met een ontwikkelaar die voor Rockstar werkt. Oftewel, de ontwikkelaar van GTA 6.

GTA 6: Project Americas

Daarnaast citeert hij twee vrienden die in de gamesindustrie werken en “zeer betrouwbaar zijn”. Laat het duidelijk zijn: iedereen kan zoiets beweren, en tot Rockstar zelf de game begint te teasen is er helaas ook geen manier om te controleren of gelekte informatie de real deal is.

Neem het onderstaande nieuws dus met een korrel zout. Volgens de anonieme Redditor is GTA 6 al in ontwikkeling sinds 2012, een jaar voordat GTA 5 uitkwam, met de codenaam ‘Project Americas’. De game speelt zich af in de jaren zeventig en tachtig en zowel Vice City als een fictieve locatie gebaseerd op Rio de Janeiro doen dienst als setting.

Check hieronder de ‘dump’:

GTA 6 Project Americas
(Afbeelding: Reddit)

Geïnspireerd op Narcos

Opvallend genoeg beweert de leaker dat Grand Theft Auto 6 geïnspireerd is op Narcos, de Netflix Original. Dat ga je niet alleen in de omgevingen terugzien maar ook in het drugs-imperium dat je als speler blijkbaar op kunt gaan bouwen. “Zoals in GTA Online, maar dan tien keer groter.”

Ook belooft hij een weersysteem met orkanen en overstromingen, en een economie die zich naarmate de tijd vordert ook aanpast. Oudere auto’s worden meer waard, gebouwen veranderen, etc. Een complex systeem dat ook weer invloed heeft op de drugshandel.

Als die geruchten kloppen, dan komt Rockstar dichterbij een levende wereld dan ooit. Het is een ambitieuze opzet die waarschijnlijk geen enkele andere studio voor elkaar zal kunnen krijgen.

PS5 en Xbox Series 1

Je kunt alle ‘gelekte informatie’ in het bovenstaande screenshot bewonderen, maar voor nu valt een detail vooral op: volgens de leaker komt GTA 6 enkel naar de PS5 en Xbox Series 1. Eigenaren van een Playstation 4 of Xbox One hebben dus pech.

Althans, als deze informatie blijkt te kloppen.

Excuus

Als dat niet het geval is, dan heeft de anonieme Redditor zich in ieder geval al goed ingedekt: hij beweert dat de opvolger van GTA 5 nog in pre-alpha is en dat de details, locaties en personages nog kunnen wijzigen.

Dat kan natuurlijk kloppen, maar het is ook een mooi excuus waar de leaker zich achter kan verschuilen als de informatie uiteindelijk niet blijkt te kloppen. Voorlopig weten we officieel nog niks over de game, en dat zal wel nog even zo blijven.

25 maart

Dat vrijwel elk gerucht wijst op Vice City en een Scarface-achtige setting zegt ook vrij weinig. Dat is immers precies waar fans al jaren op hopen, dus als je neoinformatie wilt verspreiden speel je daar natuurlijk op in. Dan is de kans immers groter dat men je gelooft. Voorlopig weten we dus echt nog niks.

Ach, als de geruchten kloppen hoeven we niet lang meer te wachten op meer informatie: men beweert dat de game al op 25 maart onthuld gaat worden…

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.